Geannuleerd – Samen aan het Roer

Deze activiteit gaat helaas niet door
 

Samen aan het roer: Voorbij het ongemak. 

Afgelopen jaar heeft het ministerie van financiën onderzoek gedaan naar de 'meedoen' mogelijkheden van mensen met een licht verstandelijke beperking.
Ze hebben daarvan verslag gedaan in dit IBO-rapport. 

In het rapport staat het volgende. 
Meer dan 1 miljoen mensen hebben een licht verstandelijke beperking. De samenleving verandert. De regels van de overheid veranderen. Dat maakt het lastiger voor mensen met een LVB om zelfstandig hun weg te vinden in de samenleving. 

Mensen met lvb hebben vaak unieke talenten en gebruiken die graag om mee te doen. Daarmee verrijken ze de samenleving. Door intensief contact ontdekt u wat er voor nodig is om die talenten tot hun recht te laten komen. En wordt duidelijker wat er nodig is voor het maken van inclusief beleid. 

 Een tweedaagse zeiltocht op de Waterwolf, een luxe klipper. Zeilen op het IJsselmeer, met overnachting, samen zeilen, samen komen, samen eten, samen met elkaar in gesprek. Speciaal voor overheidsmanagers en -bestuurders van het Rijk, provincies en gemeenten.

Duo’s (manager en een maatje met een licht verstandelijke beperking) gaan met elkaar de meerwaarde van meedoen en daarbij ook de weerstanden/dilemma’s verkennen bij inzet van ervaringsdeskundigheid. 

Door samen met tien andere duo’s te zeilen, te koken, te spreken en te reflecteren.

De koppeling vindt plaats aan de hand van vooraf eigen geformuleerde leerdoelen, van alle deelnemers. 

Professionele coaches - ook een duo - begeleiden inhoud en proces.

'Heel bijzonder en geweldig te ervaren hoe bewust mensen met lvb zelf zijn van zichzelf, en hoe graag ze mee willen doen. En hoe onbegrijpelijk het voor mij is dat deze mensen nog zo vaak aan de kant staan en niet meedraaien in het arbeidsproces.' René van Horen, HandicapNL

De kosten zijn € 1.350 per duo.

De persoon zonder beperking neemt de deelnemerskosten voor de persoon met beperking voor rekening. 

Meer informatie en aanmelden bij Marian Geling: marian@prokkel.nl  Bij haar kunt u ook - vrijblijvend - het aanmeldformulier opvragen en ervaringen van eerdere deelnemers horen. 

vertrek 4 juni om 10.00 uur - haven van Enkhuizen
aankomst 5 juni om 16.00 uur - haven van Enkhuizen

Slapen en eten aan boord van de Waterwolf. 

Aanmelden voor deze bijeenkomst