Prokkel Meetup 2daagse (dag 1)

Deze online Meetup (10.00 - 12.00 uur) gaat over het voorbereiden van de Prokkelweek en de verkiezingen. 
Er zijn verschillende themakamers. Je kunt aan twee themakamers meedoen.
Doe je mee? Klik hier voor het aanmeldformulier.

Themakamer 1) Prokkelduo's op het stembureau
Maandag 14, dinsdag 15 en woensdag 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. In elke gemeente minimaal op 1 stembureau een Prokkelduo, dat is onze wens.
Als je je aanmeldt, welke voorbereidingen zijn er dan de komende tijd? Bijvoorbeled: wat voor toets moet je vooraf doen? Hoe werkt dat? Mag je die samen doen? En hoe gaat het allemaal op de dag zelf? Hoe werkt het stemmen en waarvoor zijn de stempassen?
Over dit soort vragen gaat het in deze themakamer. Met medewerking van StembureauSucces, een medewerker van een gemeente en een ervaringsdeskundige.

Themakamer 2) De kracht van muziek
"Je luistert naar muziek met je oren. Je voelt het, in je hart. Of in je buik. Muziek maakt je soms blij, of juist boos. Soms word je er rustig van, of een beetje verdrietig. Muziek is een taal die iedereen spreekt. Op mooie en moeilijke momenten. Muziek zorgt voor écht contact. Voor ontspanning. Voor zelfvertrouwen. Dat zien we om ons heen, maar ook in wetenschappelijk onderzoek. Dat maakt muziek zo bijzonder".

De afgelopen jaren zijn veel ervaringen opgedaan in de gehandicaptenzorg over het krachtige instrument muziek. Philadelphia heeft bijvoorbeeld de methodiek ‘Muziek werkt zo!’ ontwikkeld. Graag willen zij deze kennis delen met andere organisaties binnen de zorg. Zo ook tijdens deze Meetup.
Maar daar blijft het niet bij, in deze kamer gaat het om ervaringen delen over muziek. Hoe zet jij muziek in? Wat doet muziek met jou? Hoe hielp het jou?
Gespreksleider in deze themakamer is Lotte van Opstal.

Themakamer 3) Van idee naar uitvoering
Stel, je hebt een (Prokkel)activiteit bedacht. Je zit vol met ideeën en plannen. Maar hoe zorg je ervoor dat anderen in je omgeving er ook enthousiast over zijn? Hoe bereik je bewoners? En hoe krijg je begeleiders mee? Zeker als zij het al heel druk hebben met dagelijkse werkzaamheden. Sheena Reeves ('s Heeren Loo) hoort in deze themakamer graag van anderen hoe zij dit aanpakken. 

Themakamer 4) Poëzie
Special Arts gaat in de Prokkelweek iets doen met poëzie. Wat is dat precies? Hoe kun je zelf jouw gevoelens opschrijven in een gedicht? Daarover gaat Tine Veldhuizen van Special Arts graag met anderen in gesprek.