Prokkel meetup 3daagse (dag 3): Werk en dagbesteding

'Wij hebben 3 medewerkers met een licht verstandelijke beperking in dienst. Zij kunnen door corona niet op locatie werken. Hoe gaan andere werkgevers daar mee om. Tips en suggesties van harte welkom'. 
Bas Schut, gemeente Oude IJsselstreek

'Door de coronamaatregelen is de capaciteit op dagbestedingslocaties minder. Hoe kunnen we goede alternatieven ontwikkelen waarbij de ontwikkelvraag of de wens van de cliënt centraal blijft staan?'
Ellen van Heek, zorgaanbieder Aveleijn

Prokkel online meetup 3daagse
Elkaar blijven ontmoeten. Ook in deze coronatijd is dat belangrijk. Maar het is wel moeilijker, want er wordt van ons gevraagd om afstand te houden. Veel dingen zijn anders dan normaal: thuis, op school, op het werk en in onze vrije tijd. Welke invloed heeft deze tijd op jou? Welke ervaringen heb je de afgelopen maanden opgedaan? Welke ideeën heb je waar anderen iets aan kunnen hebben? Of waar je misschien samen met anderen iets mee zou willen doen? Praat erover mee tijdens de online Prokkel meetup 3daagse!

Elke dag praten we over een ander thema. Dag 3:

Vrijdag 20 november (10.00 – 12.00 uur): WERK EN DAGBESTEDING
Algemeen gespreksleider: Lia Berben 
Wat is er veranderd op het werk of de dagbesteding? Hoe is het geregeld met thuiswerken? Hoe gaat jouw bedrijf ermee om? Wat gaat goed? Wat zou je anders willen? En hoe houd je contact met collega's?

Voor wie?
Voor ervaringsdeskundigen, jobcoaches van mensen met een beperking, studenten en docenten VSO en MBO, bedrijven, SW-bedrijven, gemeenten, UWV, medewerkers van zorg- en welzijnsorganisaties en iedereen die mee wil praten.

We gaan elkaar ONLINE ontmoeten!
De meetups vinden online plaats. We praten met elkaar in een groep, maar er is ook gelegenheid om in kleinere groepen uiteen te gaan. Elke – digitale – groep heeft een eigen gespreksleider.

Groepen die nu al bekend zijn:
- Groep 1: Digitale zelfredzaamheid, ook voor op het werk - met initiatiefnemer Jacques de Wit (Leer Zelf Online)
- Groep 2: Onze ervaringsdeskundigen (mensen met LVB) volgen een MBO opleiding. Hoe krijg je een volwaardige baan nadat je je diploma hebt behaald? - met initiatiefnemer Bertina Spelt (ASVZ)
- Groep 3: Hoe om te gaan met LVB-medewerkers die door corona niet op locatie kunnen werken - met inititatiefnemer Bas Schut (gemeente Oude IJsselstreek)
- Groep 4: Alternatieve dagbesteding met ontwikkelmogelijkheden - met initiatiefnemer Ellen van Heek (Aveleijn)

Speciale gast
Deel jouw ervaringen met Rick Brink, minister van gehandicaptenzaken (van 10.00 - 10.30 uur).
Rick gaat graag in gesprek met ervaringsdeskundigen en studenten.

Meedoen aan deze meetup?
Je kunt gratis meedoen! Meld je wel vóór 12 november even aan, klik hier
Je ontvangt dan een link waarmee je online mee kunt praten.
En heb jij een onderwerp voor een digitale groep? Mail het naar info@prokkel.nl

Speciale oproep
Wij nodigen ook communicatie-, organisatie- en adviesbureaus uit om mee te doen. Help mee om de verhalen en ideeën te delen en te verwerken in concrete actieplannen of handreikingen.

Wij zien ernaar uit om in verbinding te blijven en elkaar online te ontmoeten!

Aanmelden voor deze bijeenkomst