Prokkel meetup 3daagse (dag 1): Onderwijs

Prokkel online meetup 3daagse

"Wij hebben veel projectonderwijs voor onze studenten. Nu gaat bijna alles digitaal. Hoe kunnen onze studenten online mensen met een verstandelijke beperking ontmoeten en contact maken? 
Wie heeft er inspirerende voorbeelden en hoe pakken jullie het aan?" 
 "En wij doen al jaren mee met de Prokkelweek. Het is ingebed in het curriculum. Afgelopen jaar ging het niet door vanwege de corona-omstandigheden. Dat willen we komend jaar voorkomen. Wie heeft er ideeën, tips en suggesties?" Natascha van Zaanen, Deltion College Zwolle.

Elkaar blijven ontmoeten. Ook in deze coronatijd is dat belangrijk. Maar het is wel moeilijker, want er wordt van ons gevraagd om afstand te houden. Veel dingen zijn anders dan normaal: thuis, op school, op het werk en in onze vrije tijd. Welke invloed heeft deze tijd op jou? Welke ervaringen heb je de afgelopen maanden opgedaan? Welke ideeën heb je waar anderen iets aan kunnen hebben? Of waar je misschien samen met anderen iets mee zou willen doen? Praat erover mee tijdens de online Prokkel meetup 3daagse!

Elke dag praten we over een ander thema. Dag 1:

Woensdag 18 november (10.00 – 12.00 uur): ONDERWIJS
Algemeen gespreksleider: Peter van de Wardt 
Wat is er veranderd op school? Hoe is het bij jou geregeld met online lessen? Wat is de invloed van corona op stages? Hoe houden docenten en studenten contact met elkaar? Wat vind je dat goed gaat? Wat zou je anders willen? 

Voor wie?
Voor ervaringsdeskundigen, begeleiders van mensen met een beperking, studenten en docenten VSO en MBO, leerwerkbedrijven, medewerkers van zorg- en welzijnsorganisaties en iedereen die wil mee praten. 

We gaan elkaar ONLINE ontmoeten!
De meetups vinden online plaats. We praten met elkaar in een groep, en er is gelegenheid om in kleinere groepen uiteen te gaan. Elke – digitale – groep heeft een eigen gespreksleider. 

Groepen die nu al bekend zijn:
- Groep 1: Geluksroute - met initiatiefnemer Ruth Deddens (Geluksacademie)
- Groep 2: Online contact maken en houden - met initiatiefnemer Natascha van Zaanen (Deltion College)
- Groep 3: ervaringsdeskundigen (mensen met LVB) volgen MBO opleiding, hoe kom je daarna als een volwaardig werknemer aan het werk - met initiatiefnemer Bertina Spelt (ASVZ)
- Groep 4: Inclusief onderwijs - met initiatiefnemer LFB Goes

Speciale gast
Deel jouw ervaringen met Rick Brink, minister van gehandicaptenzaken (van 10.00 - 10.30 uur). 
Rick gaat graag in gesprek met leerlingen van het VSO, SO en praktijkonderwijs. 

Meedoen aan deze meetup?
Je kunt gratis meedoen! Meld je wel vóór 12 november even aan, klik hier
Je ontvangt dan een link waarmee je online mee kunt praten.
En heb jij een onderwerp voor een digitale groep? Mail het naar info@prokkel.nl

Speciale oproep
Wij nodigen ook communicatie-, organisatie- en adviesbureaus uit om mee te doen. Help mee om de verhalen en ideeën te delen en te verwerken in concrete actieplannen of handreikingen.

Wij zien ernaar uit om in verbinding te blijven en elkaar online te ontmoeten!

 

Aanmelden voor deze bijeenkomst