Draaiboek Vuelta Holanda ProkkelSterrenslag

Vuelta Holanda ProkkelSterrenslag (maandag 8 juni 2020), voor organisaties en gemeenten.

Uitgangspunt

Tientallen teams uit het hele land spelen samen in Utrecht een Achtkamp. De Vuelta Holanda ProkkelSterrenslag! Elk team bestaat uit tien mensen, vijf mensen met en vijf mensen zonder beperking. Een ideale en sportieve manier om niet alleen uw medewerkers uit te dagen maar ook om bewustwording te vergroten van de directe omgeving en de relaties tussen mensen van verschillende niveau’s. Wat een bijdrage kan leveren in de communicatie en samenwerking van uw bedrijf of gemeente.

Teambuilding staat centraal! Door met het unieke samengestelde team te gaan voorbereiden en elkaars mogelijkheden te leren kennen, ontdek je waar je rekening mee moet houden om het beste uit het team te halen. Iedereen wordt er wijzer van!

Kosten per team van tien deelnemers: € 500,00.

Met ProkkelSterrenslag op de MVO kaart

Als organisatie of gemeente kunt u een echt lokaal/regionaal (bedrijfs) team samenstellen dat met andere teams de sportieve en coöperatieve strijd aangaat. Door als een eenheid te opereren en hier ook aandacht aan te schenken in de interne en externe communicatie kan dit uw organisatie veel profijt en zichtbaarheid opleveren. Maak gebruik van uw eigen mogelijkheden daarin. Dit begint al in de voorbereiding, zoals kennismaken of reisafspraken maken, samen bepalen welk teamkleuren gedragen worden en ga zo maar door. Elke ontmoeting leidt tot meer inzicht en kennis van elkaar door samen uit te wisselen. Dit proces kunt u in kaart brengen in beeld of geluid!

De organisatie of gemeente doet een eerste aanzet door een team samen te stellen en in contact te treden met een lokale of provinciale (zorg)instelling.

Voorbereidende werkzaamheden

  • Voor bedrijven en gemeenten, activeer vijf medewerkers die actief deel gaan nemen aan de Vuelta Holanda ProkkelSterrenslag en meld je direct aan voor deelname.
  • Leg contact met een lokale/regionale zorgaanbieder of cliënten organisatie om zodoende het ProkkelSterrenslagteam compleet te maken.
  • Organiseer een kennismaking voor en met de mensen die samen een team vormen op de ProkkelSterrenslag in een vroeg stadium, ga bij elkaar op bezoek of maak bijvoorbeeld gebruik van het kennismakingsspel (zie prokkel.nl).
  • Stem met elkaar af wat het tenue voor het hele team is die dag, spreek kleuren af of zorg voor een tenue dat herkenbaar is voor de organisatie of de gemeente.
  • Spreek met elkaar door hoe het vervoer van en naar de bestemming is en hoe het team samen de dag doorloopt en wat hier voor nodig is.

Onderdelen op de dag zelf

Denk aan het vervoer, de (gezamenlijke) aankomst op de bestemming

Wanneer? maandag 8 juni 2020 van 12.30 tot 15.30 uur (registratiebalie open om 11.30 uur)

Met een spectaculaire start voor duizend deelnemers (rollend materiaal)

Waar? Sportcentrum Olympos, Uppsalalaan 3, Utrecht

* De Vuelta is de jaarlijkse wielerronde van Spanje. In 2020 is de start daarvan in Utrecht. La Vuelta Holanda ProkkelSterrenslag is onderdeel van het voorprogramma van de Vuelta.

Activiteiten

ProkkelSterrenslag staat in het teken van de Vuelta! We starten dan ook met een rijdende ronde voor alle honderden deelnemers. Al het rollend materieel is welkom! Rolstoelen, duo-fietsen, tandems, vierfietsen je kunt het zo gek niet bedenken en feestelijk maken.

Het belooft een sportieve, gezellige dag te worden. Je hoeft gelukkig niet goed te kunnen sporten. Het gaat vooral om samen bezig zijn en elkaar leren kennen. Daarom doe je sommige spelen alleen met je eigen teamgenoten. En andere met meerdere teams samen. Welke capaciteiten heb je in je team en hoe gebruik je die? Het team dat het beste samenwerkt én het meest actief is, gaat met de eerste prijs naar huis.

Wat is er nodig?

Samen bespreek je de rollen en team verdeling en anticipeer je samen op wat komen gaat tijdens deze sportieve uitdaging.

Persmoment voor je organisatie of gemeente

Ben je een woongroep van mensen met een (verstandelijke) beperking? Of zijn jullie een dagbestedingsgroep? Vertel wat jullie leuk vinden en waarom het voor 5 mensen van een bedrijf leuk is om met jullie naar Utrecht te gaan.

Ben je een team van een gemeente? Of van een bedrijf? Vertel waarom jullie graag meedoen aan La Vuelta Holanda ProkkelSterrenslag en waarom het leuk is voor mensen met een beperking om samen met jullie een dag op stap te gaan. Maak er melding van op je eigen website, of een artikel bij de branchevereniging of bedrijfsuitgave.

Aandachtspunt

Veel mensen met een verstandelijke beperking hebben zelf beelden waar zo’n activiteit over gaat. Het is goed om dit vooraf ook samen te bespreken.

Wees flexibel in de aanvliegroute en op de dag zelf, dan ontstaan er de mooiste gebeurtenissen. Tot Vuelta Holanda ProkkelSterrenslag! Bekijk de teams en doe inspiratie op; http://prokkelsterrenslag.nl en meld je ook aan!