Full Partners

De stichting wordt onder andere gedragen door inzet en financiële bijdragen van zorgaanbieders: Full Partners genoemd. Inmiddels hebben 28 organisaties zich als partner aangesloten en gebruiken Prokkelen als een aansprekende en laagdrempelige manier voor het realiseren van een (meer) inclusieve samenleving. Een samenleving waarin mensen met een verstandelijke beperking zichtbaar zijn en meedoen.
Met elkaar hebben we al veel mooie resultaten geboekt en veel in beweging gezet. We blijven elkaar stimuleren en dat zorgt voor nieuwe ontwikkelingen.
Naast de de jaarlijkse Prokkelweek met Beleids- en BedrijfsProkkels, de Nationale Prokkelstagedag en de afsluitende ProkkelSterrenslag, hebben er vele digitale meet-ups plaatsgevonden en wordt voor de vierde keer de campagne inclusieve stembureaus gerealiseerd. De Full Partners versterken en delen met elkaar hun goede ervaringen op het terrein van zichtbaarheid van mensen met een verstandelijke beperking.

Wat levert het op?

 • Je bent als eerste op de hoogte van interessante Beleids- en BedrijfsProkkels
 • Cliënten van Full Partners krijgen voorrang bij o.a. Prokkelstages in Eerste en Tweede Kamer
 • Cliënten worden actief betrokken bij nadenken en uitvoeren van (de inhoud van) het programma van de Beleids- en BedrijfsProkkels
 • In de publiciteit rondom de Prokkelweek worden activiteiten van Full Partners meegenomen op onze site en social media. Partners hebben een eigen pagina waarop al hun Prokkels worden genoemd. Dit geeft een grotere zichtbaarheid
 • Partners worden apart benoemd in persberichten en hier kun je naar verwijzen in je eigen communicatiekanalen
 • We bieden een platform waar opgeleide ervaringsdeskundigen hun talenten kunnen laten zien; bijvoorbeeld door het begeleiden van een themakamer bij een van de Meetups, het verzorgen van programma onderdelen bij netwerkbijeenkomsten of een presentatie bij onderwijsinstellingen en/of bedrijven
 • We koppelen je aan bedrijven én gemeenten die actief gebruik willen maken van het Prokkelen voor hun werknemers. Als je als organisatie bijvoorbeeld mee wil doen aan ProkkelOpPad, dan kunnen wij je aan een bedrijf koppelen (die de inschrijfkosten betaalt).
 • Ook nodigen we je uit voor de jaarlijkse, inspirerende bijeenkomst samen met onze partners uit het bedrijfsleven: de ‘Raad van maatschappelijke partners’.
 • Dankzij het partnerschap kunnen we toolkits ontwikkelen met bijvoorbeeld flyers en andere communicatie-uitingen.

  Wil je nog meer weten? Neem contact met ons op.

Prokkelen is een mooie manier om waardevolle ontmoetingen te laten ontstaan. Via allerlei activiteiten komen mensen met elkaar in gesprek die elkaar niet als vanzelfsprekend zouden ontmoeten. Het is mooi dat hierdoor meer wederzijds begrip ontstaat en dat men elkaar écht ziet. Gewoon als die andere persoon met eigen wensen en behoeften. Ontmoetingen die ons allemaal weer laten inzien dat écht iedereen mee kan doen in de samenleving!” 
Beatrijs van Riessen, bestuurder bij Estinea

Onze Full Partners in de zorg in 2023: