Humanitas DMH

Prokkelen met passie én lef, dat doen wij van Humanitas DMH. Vanuit onze humanistische kernwaarden en als Full Partner van Prokkel dragen wij het Prokkelen een warm hart toe. Met een Prokkel kunnen onze cliënten even écht meedoen in de maatschappij. Zij kunnen hun netwerk uitbreiden en leren nieuwe mensen kennen. En net zo belangrijk, werkgevers en andere mensen maken kennis met de kwaliteiten en mogelijkheden van cliënten.

Onze medewerkers zijn daarom direct dolenthousiast aan het werk gegaan. Dat resulteert in een divers aanbod van activiteiten; van een prikkelende ontmoeting en rondleiding bij NPO 1, het realiseren van een werkplek bij een kinderdagverblijf tot de organisatie van een waar zang- en spelfestival, maar ook deelname met teams uit het hele land aan de Prokkelsterrenslag en andere bestaande Prokkelactiviteiten.

Hieronder een greep uit ons ‘Prokkelassortiment’ van 2016:

ProkkelSterrenslag
Samen met Coöperatie DELA, de Rabobank en de gemeente Utrecht deden we met maar liefst zes teams uit Utrecht, Barendrecht, Zutphen en Amersfoort mee aan de ProkkelSterrenslag! De grote zeskamp waarmee op maandag 6 juni in Utrecht de Prokkelweek wordt geopend.

2847 Tweede kamer Den Haag
Een aantal cliënten ging donderdag 9 juni naar de Tweede Kamer in Den Haag. Daar kregen ze een rondleiding en liepen een dag mee met een Kamerlid of een van de ondersteunende diensten. Zij kregen de kans om mee te praten over vragen over bijvoorbeeld economische of justitiële zaken, bijvoorbeeld het vraagstuk: hoe kunnen we voorkomen dat veel mensen met LVB in aanraking komen met justitie.

Bezoek gevangenis Dordrecht
Hoe kun je er voor zorgen dat er minder mensen met een (licht) verstandelijke beperking in de gevangenis komen? Naar aanleiding van deze vraag brachten cliënten uit de omgeving van Dordrecht een bezoek aan de plaatselijke gevangenis. Zij kregen een rondleiding en gaan in gesprek met bewakers en gedetineerden.

Prokkelstagedag in Amersfoort en Barendrecht
In Amersfoort en Barendrecht deed een groot aantal cliënten mee aan de Nationale Prokkelstagedag. Zij liepen een dag stage bij een bedrijf of organisatie in de omgeving. Zo leren cliënten werkplekken kennen én ervaren werkgevers en collega’s de mogelijkheden van de cliënt.
Zang en samenspel in Ter Apel
Cliënten ondersteunen bij de organisatie van dit festival. Op 8 juni opende Wietse Potze, Wethouder Zorg en Welzijn van de Gemeente Vlagtwedde het festival. Daarna werd er gezongen en spelletjes als levend ganzenbord gespeeld. Leerlingen van basisscholen, cliënten en vrijwilligers deden mee aan de activiteiten. Het werd een bijzonder prikkelende dag!

logo-humanitas-dmh