Op weg naar de Gouden Prokkel (8): Hartekamp Groep op Prokkelpad – Haarlem

Op 1 juli zal in elk van de categorieën ‘Prokkelen in de samenleving’, ‘Prokkelstages’ en ‘Mensenrechten Prokkel’ de Gouden Prokkel worden uitgereikt. Tot die tijd zullen wij elke werkdag een van de genomineerde Prokkels uitlichten.

Vandaag in ‘Op weg naar de Gouden Prokkel’: Hartekamp Groep op Prokkelpad – Haarlem (categorie Prokkelstages)

stage bakkerDe Hartekamp Groep, een van de Full Partners van Prokkel, heeft dit jaar maar liefst 77 Prokkelstages georganiseerd voor haar cliënten. De cliënten hebben hun Prokkelwensen mogen insturen, waarna een werkgroep er mee aan de slag is gegaan. Deze werkgroep bestaat uit acht medewerkers, onder leiding van de manager dagbesteding. Binnen de werkgroep zijn twee ervaringsdeskundigen actief.

Ongeveer veertig verschillende bedrijven/organisaties zijn bereid gevonden mee te doen. De stages bestonden voornamelijk uit meekijken, een rondleiding, of een dagje meelopen.

stage politieEen stage bij de politie bleek onder de cliënten erg populair. Meerdere cliënten hadden grote interesse om eens een kijkje te mogen nemen bij Politie IJmond, zo is te lezen op de site van Omroep IJmond. Ze werden opgehaald in een ME-bus en kregen vervolgens een rondleiding in het politiebureau. “Ze wisten al heel veel over de politie te vertellen en hebben toch ook wat bijgeleerd”, laat Politie IJmond via Facebook weten. Een medewerker voegt toe: “Voor ons, de politiemensen, zijn dit de krenten in de pap! Dank voor jullie bezoek. Wij hebben er ook van genoten!”

stage brandweerNaast de Prokkelstages heeft de Hartekamp Groep nog meer gedaan in de Prokkelweek, in samenwerking met Nuon. Zo hebben cliënten van de Hartekamp Groep samen met medewerkers van Nuon een avondje gebowld. En ook heeft de Hartekamp samen met Nuon met twee teams meegedaan aan de ProkkelSterrenslag.

Mooi dat deze samenwerking tussen de Hartekamp Groep en Nuon is ontstaan! Daarnaast is er ook een team gevormd voor de ProkkelSterrenslag met Spaarnelanden.