#Prokkelenverbindt (4)

Wil je ook iets doen met mensen met een verstandelijke beperking of zien wat zíj doen? Kijk dan eens onder #Prokkelenverbindt, op Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram. Je vindt daar de meest inspirerende voorbeelden, zoals bijvoorbeeld deze van Amerpoort, Philadelphia en Talant:

  • Bij Amerpoort gebeuren er mooie dingen. Medewerkers laten creativiteit zien en zijn ondernemend. Ze zoeken oplossingen, bieden troost en gaan door. Op een speciale webpagina worden deze mooie dingen verzameld, met als titel: ‘Jij bent super’. Zo kwam er op donderdag 9 april een draaiorgelspeler langs op locatie Nieuwenoord om plezier te brengen. En bij dagbesteding De Elleboog in Amersfoort zijn onlangs ‘Blije Elleboog dozen’ naar de cliënten gebracht, met producten waar de cliënten thuis mee aan het werk kunnen.
  • Philadelphia is begonnen met een videokanaal en platform voor cliënten: ‘Hallo Thuis’. Op dit videokanaal zijn dagelijks live-uitzendingen. Uitzendingen met informatie over het coronavirus, maar bijvoorbeeld ook knutselprogramma’s, quizzen en muziek.
  • Een pizzabedrijf bood in Drachten 50 pizza’s aan. Deze werden verdeeld over woonlocaties van Talant. Als dank bood Talant een insectenhotel aan. Vanuit eigen kracht en talent iets voor een ander betekenen. Dat zijn mooie verbindingen die vaak duurzame relaties opleveren.

Deel je verhalen ook op social media (met #Prokkelenverbindt) en vergeet niet om lid te worden van onze Prokkelenverbindt LinkdedIn groep waar wij al deze voorbeelden verzamelen:
https://www.linkedin.com/groups/1906563/

#Prokkelenverbindt