ProkkelParelParade 5 maart 2021 van 15.00 – 16.30

Luister en kijk mee en maak kans op prijzen!

In het online praatprogramma ProkkelParelParade spreken ervaringsdeskundige Ellis Jongerius (LFB) en Prokkelprojectleider Marian Geling met verschillende gasten over hun Prokkelervaringen. Alles staat die middag in het teken van Geluk.
Luister en kijk mee via deze link. Het wordt een leuke en inspirerende middag.

Zo vertellen Jacqueline (cliëntenraad Reinaerde) en Nanette (ondernemer) hoe zij werk maken van geluk. Van een cadeautje in de Prokkelweek naar een wekelijks trotsmomentje.

Liza en Misreen vertellen over de Prokkel-UWV Datedag van 25 maart. Ervaringsdeskundige Mirjam (LFB) vertelt waarom ze blij wordt van dit initiatief en waarom ze zich meteen heeft aangemeld.

Ook gaan ze praten met Prokkelduo Lisa en Hanneke. Zij hebben zich aangemeld als stembureau-vrijwilliger. Hoor waarom gemeente Oude IJsselstreek hierover enthousiast wordt en hoe Yvonne (NOV) dit gebruikt in de campagne Mensen maken Nederland.

Verder komt een aantal ervaringsdeskundigen van Amerpoort aan het woord. Zij gaan een online BeleidsProkkel bij VWS organiseren. Een mooie positieve wending nadat een eerdere bijeenkomst werd afgeblazen.

Natascha (Deltion College), Natasja en Marleen (beiden Aveleijn) worden geïnterviewd over de meerwaarde van Prokkel-ontmoetingen op het MBO. Creatief hoe zij dit in coronatijd vormgeven.

Gemeenteambtenaar Kitty en ervaringsdeskundige Michel (’s Heeren Loo) blikken terug op het resultaat van hun eerste Prokkel-ervaring: een fotoshoot en interview voor de Ermelose inclusie agenda.

En kunnen meerdere mensen niet wachten op het opengaan van de musea. Luister naar de plannen van Steffie, Vanboeijen en een aantal ervaringsdeskundigen. Hoe maken zij musea aantrekkelijk voor mensen met een verstandelijke beperking?

De interviews worden afgewisseld met een online bingo onder begeleiding van bewoners van De Zijlen.

Aan het eind van het programma maakt de ProkkelPrijzenPrinses de winnaars bekend.

Hoort, zegt het voort. Kijk, luister en doe mee!