Over ons

Stichting Prokkel stimuleert organisaties, bedrijven, particulieren én mensen met een verstandelijke beperking om samen iets te doen tijdens de Prokkelweek: één week in het jaar als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar.


aanhalingstekens 2Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting. aanhalingstekens 2

Een ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder.
Samen iets doen en zo elkaar beter leren kennen,
dat is waar Prokkelen om draait.

 

 

Ontstaan

De Prokkelweek is ontstaan vanuit het initiatief van HandicapNL (voorheen Fonds Verstandelijk gehandicapten) waarin zij samen met zeven andere organisaties de ‘Verstandelijk gehandicapten 2daagse’ organiseerde. Deze acht organisaties vormen samen de ‘Founding Fathers’ van de Prokkelweek. Gestart in 2007 als een Verstandelijk gehandicapten 2daagse is het uitgegroeid tot een Prokkelweek, een week vol prikkelende ontmoetingen.

 

Partners en financiers

Stichting Prokkel wordt jaarlijks gefinancierd door verschillende partijen:

Full Partners
In 2013 is gestart met het op landelijk niveau betrekken van zorgaanbieders bij de Prokkelweek. Dit heeft geleid tot de Full Partner structuur. Full Partners gebruiken de Prokkelweek als laagdrempelig instrument voor het realiseren van (meer) inclusieve samenleving. De Full Partners leveren zowel een personele als financiële bijdrage en betrekken daarmee honderden anderen (bedrijven, verenigingen, overheden en particulieren) bij de Prokkelweek.

Founding Fathers
De Founding Fathers zijn vertegenwoordigd in het bestuur en dragen zowel in natura als financieel bij aan de Prokkelweek.

Financiers
Jaarlijks steunen diverse fondsen en organisaties de Prokkelweek. Klik hier voor een overzicht.

Met dank aan
Jaarlijks steunen diverse bedrijven de Prokkelweek. Klik hier voor een overzicht.

 

Achtergrond Stichting Prokkel

Stichting Prokkel is per 1 januari 2008 aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Instellingen met ANBI-status hebben geen winstoogmerk en zetten zich voor minimaal 90% in voor het algemeen belang en zijn daarmee van bijzondere maatschappelijke waarde. Klik hier voor meer informatie over Stichting Prokkel.

Jaarbericht 2019 – download
Jaarbericht 2018 – download
Jaarbericht 2017 – download
Jaarbericht 2016 – download
Jaarbericht 2015 – download
Jaarbericht 2014 – download
Jaarbericht 2013 – download

Er zijn op dit moment geen vacatures.

 

Wat is een Prokkel? En alle andere vragen over de Prokkelweek

Wat is een Prokkel? Waarom een Prokkelweek? Prokkelen doe je toch al het hele jaar door, waarom dan een speciale week? Waar kun je Prokkelen in de Prokkelweek? Wat voor soort activiteit kun je doen? Hoe organiseer je een activiteit in de Prokkelweek? Hoe meld je een activiteit in de Prokkelweek aan? Wat kan de landelijke stichting voor je betekenen? Klik hier voor een antwoord op al deze vragen!

 

Gouden Prokkel

Alle aangemelde activiteiten in de Prokkelweek dingen automatisch mee naar een nominatie voor de Gouden Prokkel. De Gouden Prokkelprijzen zijn bedoeld als inspiratie voor anderen: om te laten zien hoe de Prokkelweek kan bijdragen aan het realiseren van een meer inclusieve samenleving. In 2019 vond de uitreiking plaats op vrijdag 28 juni. Klik hier voor meer informatie over de Gouden Prokkels.

 

Prokkelwinkel

In onze Prokkelwinkel zijn t-shirts, bidons, zonnebrillen, schorten en buttons te koop. Klik hier om naar de winkel te gaan.

 

Logo’s

Klik hier om de Prokkellogo’s te bekijken en te downloaden.

 

Sponsor ons gratis met SponsorKliks

Met SponsorKliks kun je nu zelf een financiële bijdrage leveren aan Stichting Prokkel zonder dat het je een cent extra kost. Klik hier en ontdek een ruim aanbod van webshops waarmee jij via jouw online bestellingen Stichting Prokkel gratis kunt ondersteunen.

 

Ga snel naar: