Over ons

Stichting Prokkel stimuleert organisaties, bedrijven, particulieren én mensen met een verstandelijke beperking om samen iets te doen tijdens de Prokkelweek: één week in het jaar als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar.


aanhalingstekens 2Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting. aanhalingstekens 2

Een ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder.
Samen iets doen en zo elkaar beter leren kennen,
dat is waar Prokkelen om draait.

 

 

Ontstaan

De Prokkelweek is ontstaan vanuit het initiatief van het Fonds Verstandelijk gehandicapten waarin zij samen met zeven andere organisaties de ‘Verstandelijk gehandicapten 2daagse’ organiseerde. Deze acht organisaties vormen samen de ‘Founding Fathers’ van de Prokkelweek. Prokkel is sinds de start in 2007 uitgegroeid van een Verstandelijk gehandicapten 2daagse naar een Prokkelweek, vol prikkelende ontmoetingen.

 

Partners en financiers

Prokkel wordt jaarlijks gefinancierd door verschillende partijen:

Full Partners
In 2013 is gestart met het op landelijk niveau betrekken van zorgaanbieders bij de Prokkelweek. Dit heeft geleid tot de Full Partner structuur. Full Partners gebruiken de Prokkelweek als laagdrempelig instrument voor het realiseren van (meer) inclusieve samenleving. De Full Partners leveren zowel een personele als financiële bijdrage.

Founding Fathers
De Founding Fathers zijn vertegenwoordigd in het bestuur en dragen zowel in natura als financieel bij aan de Prokkelweek.

Financiers
Jaarlijks steunen diverse fondsen en organisaties de Prokkelweek. Klik hier voor een overzicht.

Met dank aan
Jaarlijks steunen diverse bedrijven de Prokkelweek. Klik hier voor een overzicht.

 

Achtergrond Stichting Prokkel

Stichting Prokkel is per 1 januari 2009 aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Instellingen met ANBI-status hebben geen winstoogmerk en zetten zich voor minimaal 90% in voor het algemeen belang en zijn daarmee van bijzondere maatschappelijke waarde. Klik hier voor meer informatie over Stichting Prokkel.

Jaarbericht 2017 – download
Jaarbericht 2016 – download
Jaarbericht 2015 – download
Jaarbericht 2014 – download
Jaarbericht 2013 – download

Er zijn op dit moment geen vacatures.

 

Wat is een Prokkel? En alle andere vragen

Wat is een Prokkel? Waarom een Prokkelweek? Voor wie is de Prokkel? Waar kun je Prokkelen? Wat voor soort activiteit kun je doen? Waarom Prokkelen? Hoe organiseer je een Prokkel? Hoe meld je een Prokkel activiteit aan? Klik hier voor een antwoord op al deze vragen!

 

Gouden Prokkel

Alle aangemelde Prokkels dingen automatisch mee naar een nominatie voor de Gouden Prokkel. De Gouden Prokkelprijzen zijn bedoeld als inspiratie voor anderen: om te laten zien hoe Prokkelen kan bijdragen aan het realiseren van een meer inclusieve samenleving. In 2018 vond de uitreiking plaats op vrijdag 29 juni. Klik hier voor meer informatie over de Gouden Prokkels.

 

Prokkelwinkel

In onze Prokkelwinkel zijn buttons en petten te koop. Klik hier om naar de winkel te gaan.

 

Logo’s

Klik hier om de Prokkellogo’s te bekijken en te downloaden.

 

Ga snel naar: