Amerpoort en de Prokkelweek – Utrecht

Cliënten en medewerkers van de Amerpoort laten zich inspireren door de Prokelweek. 
 
* De cursisten van LeOn (Leren & Ontwikkelen Amerpoort) gaan op woensdag 8 juni tijdens de Prokkelweek een lunch maken voor Pieter Broertjes, de burgemeester van Hilversum. Deze lunch is in het wijkcentrum De Geus in Hilversum, waar de jongeren van LeOn sinds kort les hebben.

* Begeleider Mylène van Harlingen van locatie Terwijde gaf vorige week vrijdag een gastles aan het MBO Utrecht Zorg en welzijn. Hiermee wil zij 40 studenten ( koppelen aan bewoners van Amerpoort-locaties in Utrecht met als doel een Prokkel (een prikkelende ontmoeting) tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder, tijdens de Prokkelweek van maandag 6 t/m zaterdag 11 juni.
 
* Medewerker Priscilla Bitterling organiseert samen met ondernemer Rohde & Grahl uit Amersfoort ‘Directeur voor 1 dag’. Meer dan 20 directeuren bieden cliënten van Amerpoort aan dat zij 1 dag met hen kunnen ruilen. Cliënten van Amerpoort mogen dus 1 dag directeur van een bedrijf zijn. Ook organiseert Priscilla een veiling van allerlei mooie veilingstukken (o.a. een schilderij van Jans Pakhuys) en de opbrengst gaat naar onder meer Peuterdagcentrum Mikado van Amerpoort. De peuters krijgen van dat geld een belevingstuin. 

Door mee te doen aan deze verschillende activiteiten breiden cliënten hun netwerk uit, leren ze nieuwe mensen kennen en ontdekken hoe het er op andere plaatsen aan toegaat: ervarend leren. En, zeker zo belangrijk, maken anderen kennis met de kwaliteiten en mogelijkheden van cliënten.

Jaar2016
Datum06-06-2016 t/m 11-06-2016
Locatieamer
AdresNieuwenoordlaan 12 , 3744PA Baarn
Contactpersoon
E-mail
Telefoon