Bakker Igno op weg naar zelfstandigheid – Panningen

Die zelfstandigheid komt voor de bakker!

Igno werkt in twee bakkerijen en voetbalt bij FC Oda. Doordat hij volop meedoet in de samenleving, leert hij veel. Samen met zijn netwerk werkt hij zo aan zijn wens om over een tijdje zelfstandig te gaan wonen.

Igno (20 jaar) werkt twee dagen per week bij Bakkerij Op de Beek, de bakkerij van Dichterbij in Panningen. Om vanuit zijn woonplaats Weert in Panningen te komen, leerde hij met het openbaar vervoer te reizen. De app 9292 helpt hem daarbij. Omdat hij ook in de bakkerij snel en goed leerde, mocht hij ook bij Bakker Vries in zijn woonplaats gaan werken. Daar kan hij lekker op de fiets naartoe, iedere vrijdag.

Afwisselend werk
Het werk in de bakkerij bevalt Igno erg goed. Wat hij het leukste vindt? "De afwisseling", zegt Igno. "Soms maak je brood, soms vlaaien, soms cakes. Het leuke is dat ik alles kan leren. Ik kan bijvoorbeeld al veel technische dingen, zoals deeg opbollen, brood opmaken en rozetten maken voor vlaaien." Bij de bakkerijen zijn ze blij met hem; Igno heeft een positieve instelling, iedereen werkt graag met hem samen.

Zelfstandig
Op de dagen dat Igno niet staat te bakken, leert hij om alledaagse dingen zelfstandig te doen, zoals koken, wassen en boodschappen doen. Maar het liefst zou hij de hele week in de bakkerij werken. Daar werken zijn begeleiders samen met hem naartoe. Ook zijn sociale leven gaat lekker. "Mijn vriend en collega Robert-Jan van Bakker Vries heeft geregeld dat ik in het G-team van FC Oda in Weert voetbal. Met hem praat ik ook veel over voetbal. En met zijn zoon game ik wel eens."

Wens
Stap voor stap wordt Igno steeds zelfstandiger en wordt zijn netwerk en ook zijn wereld groter. "Ik heb ook rijlessen, als ik mijn rijbewijs gehaald heb, kan ik zelf autorijden." Meedoen in de samenleving betekent voor Igno dus dat hij op termijn hopelijk zelfstandig kan wonen. Het is een grote wens van hem. Waar? Dat weet hij nog niet precies, maar in ieder geval in Weert. "Ik ben een echte Weertenaar!" Succes, Igno!

Jaar2018
Datum08-06-2018
LocatieBakkerij op de Beek
AdresJohn F. Kennedylaan 254, 5981 WX Panningen
Contactpersoon
E-mail
Telefoon