BeleidsProkkel bij de Penitentiaire Inrichting in Leeuwarden

Wist je dat veel mensen in de gevangenis een (licht) verstandelijke beperking hebben? Doordat ze bijvoorbeeld te maken krijgen met foute vrienden? En daardoor op het verkeerde pad terecht komen?
 
De Penitentiaire Inrichting (PI), oftewel gevangenis, in Leeuwarden organiseert daarom een BeleidsProkkel. De gevangenis wil mensen met een (licht) verstandelijke beperking uitnodigen één dag bij ze langs te komen. Maar niet om opgepakt te worden! Nee, om met ze in gesprek te gaan. En om te kijken hoe het daar gaat.
 
Je loopt met de groep door gangen en langs de cellen tijdens een rondleiding. En het personeel geeft je met een presentatie een indruk van het leven in de bajes. Daar wil je namelijk niet terecht komen! Je kunt het personeel vragen stellen. En misschien kun je zelfs vragen stellen aan een gedetineerde. Maar je mag bij deze Prokkel ook zelf ideeën inbrengen over bijvoorbeeld:

  •          Hoe kun je ervoor zorgen dat mensen met een (licht) verstandelijke beperking niet in de gevangenis terecht komen?
  •          Hoe kun je omgaan met een gevangene met een (licht) verstandelijke beperking?
  •          Hoe zorg je ervoor dat een gevangene durft te zeggen wanneer hij iets niet begrijpt?

Daarover kun jij meedenken. Als je een (licht) verstandelijke beperking hebt, weet jij zelf het beste wat je fijn vindt. De PI vindt het dan ook leerzaam om jouw ervaringen, tips en ideeën te horen.
 
Er is ruimte voor 15 mensen. Heb je wel eens te maken gehad met criminaliteit? Of lijkt het je leuk om hierover mee te praten? Meld je dan aan door te mailen of bellen met Sharon. 

Jaar2018
Datum05-06-2018
LocatieHolstmeerweg 7, 8936 AS Leeuwarden
ContactpersoonSharon Willemsen
E-mailsharon@prokkel.nl
Telefoon06-24677785