BeleidsProkkel bij de Penitentiaire Inrichting in Rotterdam

Wist je dat mensen met een (licht) verstandelijke beperking een groter riscio lopen in de gevangenis terecht te komen? Doordat ze bijvoorbeeld te maken hebben gehad met foute vrienden? En daardoor op het verkeerde pad zijn terechtgekomen? 

De Penitentiaire Inrichting (PI), oftewel gevangenis, in Rotterdam organiseert daarom een BeleidsProkkel. De gevangenis wil mensen met een (licht) verstandelijke beperking uitnodigen één dag bij ze langs te komen. Maar niet om opgepakt te worden! Nee, om met ze in gesprek te gaan. En om te kijken hoe het daar gaat. Want ze kunnen veel leren van mensen met een verstandelijke beperking. Denk bijvoorbeeld aan:

  •          Hoe kun je ervoor zorgen dat mensen met een (licht) verstandelijke beperking niet in de gevangenis terechtkomen?
  •          Hoe kun je omgaan met een gevangene met een (licht) verstandelijke beperking?
  •          Hoe zorg je ervoor dat een gevangene durft te zeggen wanneer hij iets niet begrijpt?

Daarover kun jij meedenken. Als je een (licht) verstandelijke beperking hebt, weet jij zelf het beste wat je fijn vindt. De PI vindt het dan ook leerzaam om jouw ervaringen, tips en ideeën te horen.
 
Er is ruimte voor 6 tot 8 mensen. Heb je wel eens te maken gehad met criminaliteit? Of lijkt het je leuk om hierover mee te praten? Meld je dan aan door te mailen of bellen met Sharon.

Jaar2018
Datum07-06-2018
LocatieProf. Jonkersweg 7, 3041 JL Rotterdam
ContactpersoonSharon Willemsen
E-mailsharon@prokkel.nl
Telefoon06-24677785