BeleidsProkkel ‘Duurzaamheid’ bij de VNG

Hoe duurzaam is jouw gemeente? 

De VNG organiseert voor de tweede keer een BeleidsProkkel. VNG staat voor Vereniging Nederlandse Gemeenten. Wij zijn de koepelorganisatie van alle gemeenten in Nederland. En wij nodigen jou uit om op donderdag 6 juni naar Den Haag te komen en ons te leren kennen!
 
Wat doet de Vereniging van Nederlandse Gemeenten?
Iedereen in Nederland woont in een gemeente. Waarschijnlijk heb ook jij regelmatig contact met jouw gemeente. Bijvoorbeeld bij het aanvragen van je paspoort of rijbewijs. Bij vragen over het opruimen van afval of als je ondersteuning nodig hebt bij zelfstandig wonen.
 
Gemeenten hebben steeds meer taken die veel invloed hebben op het leven van hun inwoners. Zij hebben veel vrijheid in hoe zij die taken uitvoeren. Wij helpen gemeenten door informatie te geven over deze taken. En door gemeenten van elkaar te laten leren. Ook praten wij met de regering over regels en wetten.
 
Wat ga je doen tijdens deze Prokkel?
De dag duurt van ongeveer 10.00 tot 15.00 uur. 
Je gaat een dag meekijken en praten met de mensen die bij de VNG werken. Je gaat met ons in gesprek over duurzaamheid. Samen zoeken we naar dingen die gemeenten kunnen doen. En hoe jij zelf kan bijdragen aan een goed milieu. Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen met je eigen gemeente. En over je ideeën hierover als het gaat om duurzaamheid.
 
Aanmelden
Vind jij het onderwerp ‘duurzaamheid’ interessant? Of heb je ervaringen met gemeenten die je wilt delen? Misschien heb je ideeën over hoe gemeenten beter te werk zouden kunnen gaan. Zodat jij en andere bewoners kunnen zorgen voor een schoon milieu.
Meld je dan aan voor deze Prokkel. Er is plek voor ongeveer 10 deelnemers met een (verstandelijke) beperking.
Je kunt daarvoor bellen of mailen met Sharon. Je kunt haar bellen op 06 24 67 77 85. Of mailen via sharon@prokkel.nl

Jaar2019
Datum06-06-2019
LocatieNassaulaan 12, 2514 JS Den Haag
ContactpersoonSharon Willemsen
E-mailsharon@prokkel.nl
Telefoon06-24677785

Stages