BeleidsProkkel VNG Den Haag

BeleidsProkkel VNG Den Haag
 
Ook de VNG organiseert dit jaar een BeleidsProkkel. VNG staat voor Vereniging Nederlandse Gemeenten. Wij zijn de koepelorganisatie van alle gemeenten in Nederland. En wij nodigen jou uit om op donderdag 7 juni naar Den Haag te komen en ons te leren kennen!
 
Gemeenten en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten
Iedereen in Nederland woont in een gemeente. Waarschijnlijk heb ook jij regelmatig contact met jouw gemeente. Bijvoorbeeld bij het aanvragen van je paspoort of rijbewijs. Bij vragen over het opruimen van afval of als je ondersteuning nodig hebt bij zelfstandig wonen.
 
Gemeenten hebben steeds meer taken die veel invloed hebben op het leven van hun inwoners. Zij hebben veel vrijheid in hoe zij die taken uitvoeren. Wij helpen gemeenten door informatie te geven over deze taken. En door gemeenten van elkaar te laten leren. Ook praten wij met de regering over regels en wetten.

Wat ga je doen tijdens deze Prokkel?
Je gaat een dag meekijken en praten met de mensen die bij de VNG werken binnen het sociaal domein. Je ontmoet onze directeur en gaat met ons in gesprek over het werk van gemeenten. Wij willen graag weten wat jouw ervaringen zijn.

Programma
10.00 uur inloop en ontvangst
10.30 – 12.00 uur rondleiding, kennismaking en in gesprek met Algemeen Directeur Jantine Kriens
12.00 – 13.00 uur lunchprogramma
13.00 – 15.00 uur BeleidsProkkel afdeling sociaal domein
15.00 uur einde

Bereikbaarheid
De VNG zit in de Willemshof op de Nassaulaan 12 in Den Haag. Zowel met de auto als met het openbaar vervoer is de VNG goed te bereiken.

Aanmelden
Lijkt dit onderwerp jou interessant? En wil jij hierover meepraten? Meld je dan aan voor deze Prokkel. Er is plek voor ongeveer 5 deelnemers met een (verstandelijke) beperking.
Je kunt daarvoor bellen of mailen met Sharon. Je kunt haar bellen op 06 24 67 77 85. Of mailen via sharon@prokkel.nl

Jaar2018
Datum07-06-2018
LocatieVNG
AdresNassaulaan 12, 2514 JS Den Haag
ContactpersoonKerstin Leidorf
E-mailKerstin.Leidorf@VNG.nl
Telefoon06-40895636