BeleidsProkkel “Weer(Spiegel)en” PI-de Schie – Rotterdam

Waar ik ook heen ga, je gaat met me mee het klinkt raar.
Maar eigenlijk is het geen slecht idee, want hier, 
eenmaal binnen is er geen uitweg meer te verzinnen. 
Gevangen zijn, is niet hetzelfde als anders zijn. 

Afgelopen maanden heeft de afdeling D&R van PI Rotterdam samen met hulporganisatie Humanitas een goede samenwerking opgebouwd en hierbij werd extra aandacht besteed aan mensen met een licht verstandelijke beperking.
Humanitas heeft de afgelopen tijd in samenwerking met de gemeente Rotterdam bij gedetineerden de SCIL afgenomen om te onderzoeken hoeveel mensen met een verstandelijke beperking in onze Penitentiaire Inrichting verblijven. De score was hoger dan verwacht. 
Als PI Rotterdam willen we zo goed mogelijk met onze populatie leren omgaan en investeren.

Door wederzijdse enthousiasme is het idee ontstaan om mensen met een licht verstandelijke beperking kennis te laten maken met Penitentiaire Inrichting. Op deze manier krijgen zij meer inzicht hoe het is om gedetineerd te zijn. Voor ons als personeel is het fijn om nog meer vaardigheden te leren, de mensen op deze manier te behoeden en ze te laten inzien dat dit niet de plek is waar ze terecht moeten komen. 

We zullen deze dag starten met een voorlichtingsfilm en daarna zal de inkomstenprocedure bij het BAD worden doorlopen. Er zal een rondleiding worden gegeven door 2 PI'ers en na de lunch een gesprek met een gedetineerde. Als slotstuk zal een TRA-trainer een TRA-training aanbieden en natuurlijk sluiten we de dag af met een evaluatie van de dag.

Er doen acht mensen mee aan deze BeleidsProkkel

Jaar2017
Datum15-06-2017
LocatiePI - de Schie - Rotterdam
AdresProf. Jonkersweg 7, 3041 JL Rotterdam
Contactpersoon
E-mail
Telefoon