“Berend Botje gaat uit varen” van Muiden naar Volendam

Met een grote groep (20-25) lichamelijk beperkte kinderen (rolstoelafhankelijk) van NSWAC (Wijkersloot Nieuwegein) gaan we een dag zeilen op het Ijsselmeer. Vertrek vanuit Muiden met meerdere jachten. Mogelijk bezoek aan het kasteel in Muiden en passagieren in Volendam. Deze uitdagende Prokkel verdient de nodige aandacht!! Berend botje gaat uit varen!

Op zaterdag 12 juni gaan in totaal 23 kinderen en jongeren mee uit varen. Al deze jongeren wonen volledig of gedeeltelijk binnen NSWAC Wijkersloot te Nieuwegein. Deze kinderen en jongeren hebben een handicap, waardoor de verzorging thuis te zwaar wordt voor hun ouders. Door de diversiteit van beperkingen binnen NSWAC is het in het verleden nooit mogelijk geweest om voor deze kinderen/jongeren een activiteit te organiseren van zo’n grote omvang. Maar door het enthousiasme van zowel de bewoners, de begeleiders en een handvol vrijwilligers begint deze activiteit dan toch eindelijk vorm te krijgen.

Door één oproep op LinkedIn is inmiddels het volgende plan ontwikkeld. We gaan met in totaal 7 ter beschikking gestelde boten (door zowel particulieren als bedrijven) van Muiden naar Volendam varen om onderweg te ervaren hoe het is om de wind door je haren te voelen en te genieten van de golfslag. Eenmaal in Volendam houden we een pauze met een gesponsorde zeemanslunch, en vervolgens wagen we ons aan de terugvaart. Om dit mogelijk te maken gaan er naar schatting zo’n 50 vrijwilligers mee om de boten te bemannen en als begeleiding voor de bewoners.

Deze activiteit wordt mogelijk gemaakt door Boat 2 Business.

We gaan dit evenement tot een groot succes maken!

Mede dankzij de inzet van veel ondernemers, vrijwilligers en sponsoren is de uitdaging om kinderen met een beperking fysiek en verstandelijk te ervaren wat varen is een feit. We gaan ervoor!

 • Vanaf 8.30 uur vertrekken kinderen en begeleiders uit Nieuwegein met gesponsorde bussen en eigen vervoer naar de Haven in Muiden.
 • Om 9.30 uur wordt het een hele klus om de kinderen vanaf de kade en steigers in de boten te krijgen.
  Naast een logistiek kunstwerk zullen we alle zeilen moeten bijzetten om de transfers van met name de elektrische rolstoelen aan boord te krijgen.
  We zullen ongeveer 1 uur bezig zijn om dit te realiseren.
 • Vanaf 11.00 uur vertrekken we naar volle zee en gaan op koers richting de haven van Volendam.
 • We nuttigen daar de middaglunch.
 • Wie weet staan Jantje Smit of Nick en Simon ons op te wachten aan de kade van het oude vissersdorp
 • Rond de klok van 14.00 uur gaan we weer varen richting Muiden. De diversiteit van schepen die in flottielje voorzien van vlaggen het water op gaan is een kleurijk en feestelijk gezicht.
 • Rond de klok van 17.00 uur komen we aan in de haven van Muiden waarbij we de procedure van het ontschepen zullen starten.

We besluiten met een borrel en een attentie voor al die mensen die ons hebben geholpen en gaan met verbrande neuzen en verwaaide hoofden voldaan naar Nieuwegein.

Wil je dit zien en mee maken ??
Zwaai ons dan uit vanuit Muiden of begroet ons bij thuiskomst in de haven.

Deze Prokkel is mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van :
– de firma Breman Zuidholland BV. http://www.breman.nl 
– Euromail BV
– www.zkkgouda.nl
– www.sailingbusinessevents.nl
– www.water-experience.nl
– ursus consulting, daguerrestraat 157, Amsterdam
– www.broedkorf.nl
– www.nestle.nl

Fotoalbum

Foto’s ‘Berend Botje gaat uit varen’ 
 

Jaar2010
Datum12-06-2010
LocatieRietveldlaan 10, 3431 CD Nieuwegein
ContactpersoonErik Schensema
E-mailerik.schensema@schens.nl
Telefoon06-11512399