Bouwen insectenhotel Doesburg

In samenwerking met Volkstuinders Vereniging in Doesburg (VVID) wordt deze Prokkel georganiseerd. De VVID heeft vorig jaar op een van haar locaties aan de Koppenberch in Doesburg een stuk terrein in beheer genomen waar insect- en vogelvriendelijke planten en struiken zijn neergezet. Graag wil de volkstuinvereniging hier ook een insectenhotel realiseren. Een insectenhotel is een constructie waarin diverse insecten, vlinders en bijen een nestplaats kunnen maken om de winter te overleven.

De mensen die bij Philadelphia Werkstation Beinum (WSB) werken, gaan de komende tijd alle materialen bewerken die nodig zijn om een insectenhotel te maken. De volkstuinders zorgen voor deze spullen en bij WSB wordt alles op maat gemaakt. Op vrijdag 6 juni 2014 gaat een aantal cliënten van WSB dan met al het materiaal naar de locatie aan de Koppenberch om daar samen met de volkstuinders het insectenhotel in elkaar te zetten. Natuurlijk wordt er die dag niet alleen getimmerd en gezaagd, maar maken we het gezellig en er zal dan ook samen lekker buiten gepicknickt worden.

Klik hier om het laatste Prokkelnieuws te lezen. En bekijk ook de foto's van de voorbereidingen op hun eigen website: http://www.volkstuindoesburg.nl/hotel-prokkel/ 

 

Jaar2014
Datum05-06-2014
LocatieLeigraafseweg 9, 6983 BR Doesburg
Contactpersoon
E-mail
Telefoon