Cambier van Nootenschool doet mee aan pilot Prokkelstage

Bijna is het dan zover………………….de prokkelstagedag op 6 juni komt steeds dichterbij!!
 
7 leerlingen van de Cambier van Nootenschool uit Tiel gaan volgende week donderdag 7 juni een dagje meelopen bij verschillende bedrijven.
Tijdens de voorbereidende lessen op school voor de prokkelstagedag hebben zij zich eerst georiënteerd op de verschillende mogelijkheden die er zijn binnen de gemeente Tiel, maar ook daarbuiten.
Ze mochten hun wensen allemaal kenbaar maken en de Prokkelbegeleiders: Marjon, Sanne, Marja en Annemiek zijn gaan bellen met diverse organisaties binnen en buiten Tiel.
En jawel, het is gelukt om aan de wensen van de leerlingen tegemoet te komen.
 
Maar liefst vijf leerlingen krijgen een leuk programma aangeboden bij de Brandweer in Tiel, ze mogen zelfs mee om een geënsceneerde brand te gaan blussen, gaan een bezoek brengen bij de blusboot in de haven van Tiel en, niet te vergeten, een rit door Tiel met een brandweerwagen! Ook nodigt de brandweer de plaatselijke pers uit, zodat er een foto met bericht in de regionale dagbladen komt!
Verder gaan er twee leerlingen een dag meehelpen in een restaurant in Tiel, zij mogen meehelpen in de keuken, maar ook in de bediening.
Een bekende banketbakker in Tiel heeft een stageplaats aangeboden aan een leerlinge die zo graag een keer bij een echte banketbakker stage wilde gaan lopen.
De boekwinkel Bruna in Tiel heeft ook een plaats aangeboden voor een meisje die al heel lang de wens had een keer te kunnen gaan werken in een echte boekwinkel.
Ook het gemeentehuis zet die dag zijn deuren open voor een leerling, hij mag meehelpen bij de afdeling Repro, hij gaat meehelpen met het verzorgen van alle binnengekomen post enz… …..en wie weet, komt hij de burgemeester van Tiel ook nog tegen, dat zou hij heel spannend en leuk vinden.
Buiten Tiel gaat er een leerling meehelpen op de kinderboerderij de Heuvel in Wamel. Hij houdt van dieren en droomt ervan om later boer te worden!
 
De leerlingen zijn erg enthousiast en hebben er heel veel zin in, ze hebben de laatste twee weken hard gewerkt aan het maken van een persoonlijke flyer die ze volgende week gaan afgeven bij de bedrijven, waar ze gaan stage lopen.
Wij hopen met z’n allen dat het een hele leuke dag gaat worden volgende week donderdag en vooral een succesvolle dag voor zowel de leerlingen als de bedrijven die meedoen.
Want we willen volgend jaar weer meedoen met de prokkelstagedag en hopen dat er dan nog meer bedrijven of andere organisaties mee zullen doen.
 
Ons motto  voor iedereen is: PROKKELEN MOET JE GEWOON DOEN!

Jaar2013
Datum06-06-2013
LocatieBrede zorgschool de Cambier
AdresMarga Klompéstraat 2, 4003 ZR Tiel
Contactpersoon
E-mail
Telefoon