Careander doet mee aan de Nationale Prokkelstagedag

De Careander Prokkelstagedag is een initiatief in de Prokkelweek. We hebben alle clienten van Careander gevraagd om na te denken bij welk bedrijf of organisatie ze eens wilden meelopen of bij welk soort werk ze wilden kijken. Op onderstaand formulier hebben ruim 50 clienten hun stageverzoek ingediend.

Een echte vraaggerichte Prokkelstagedag. We hebben niets bedacht, maar zijn aan de slag gegaan met alle aanvragen en bedrijven en organisaties benaderd. De meeste bedrijven reageerden erg positief op dit initiatief. Voor een paar uurtjes een mooie samenwerking, een extra hulpje of gewoon gezellig samenzijn.

Nog niet alle matches zijn definitief, maar onderstaande matches gaan door!

 • 6 clienten gaan met begeleiding naar de Megapull in Stroe. Hun wens was samen naar grote, zware en indrukwekkende machines gaan kijken. Maar nu gaan ze niet alleen kijken, maar tijdens het event op zaterdag hun handen uit de mouwen steken, door prullenbakken te legen en papier te prikken. Maar ze stoppen wel even als er een mooie machine voorbijkomt.
 • En wat als je grootste hobby dieren zijn, paarden, katten en honden. Daarvoor gaan Marieke, Astrid en Bert naar verschillende dierenopvangcentra. Bert is helemaal stoer, hij gaat naar een hondenopvang in Oldebroek waar 20 honden los rond lopen. Hij is niet bang en heeft er erg veel zin in.
 • Marieke gaat helpen in de stallen van een manege en Astrid wordt assistente in het dierenasiel.
 • En dan mode, Jannie is 75 jaar maar ziet er graag mooi uit. Ze gaat meehelpen in een kledingwinkel. Net als Hedwig. Wie weet komen er wel bekenden langs om iets moois uit te zoeken.
 • Voetbal is de grote hobby van Rianne en Cor, zij gaan met de sportcoach Erwin naar een echte eredivisieclub namelijk PEC Zwolle. Cor heeft geen voetbalschoenen, maar hij mag ook meedoen op zijn sportschoenen. En het geeft ook niet dat de conditie van Rianne en Cor niet zo goed is, ze mogen lekker meedoen als ze willen.
 • Erwin en Alexander willen graag eens zien hoe het werkt op een kantoor. De gemeente Harderwijk heeft een heel mooi programma gemaakt waarop zij mogen meewerken. Beiden gaan meelopen met een afdeling beleid of met een administratief medewerkers. Ze gaan brieven versturen en zorgen dat alle informatie op de juiste plek staat. Maar eerst wordt gestart met koffie en een koekje.
 • In 't Harde is een Shell Tankstation met een wasstraat. Laten nu net Rene en Tijmen heel graag willen werken in een wasstraat en helpen bij het benzinestation. Het bedrijf gaat wat leuke activiteiten samen met hen doen.
 • Kimberley, Joke en Nicolle willen heel graag eens binnenkijken bij een supermarkt en een wens is vakken vullen. De Jumbo supermarkt in Nijkerk is vast blij met wat extra hulp!
 • Een aanvraag voor meelopen met Rudolf van Veen is niet gelukt. Maar in Nijkerk hebben we bakkerij Montfrans en die kan ook taarten bakken! 3 clienten van Careander en 2 clienten van 's Heeren Loo gaan aan de slag om koekjes te bakken, die gaan vast goed verkopen!
 • Met zonsopgang gaat fotograaf Kevin al rondkijken in de polder van Nijkerk, op zoek naar mooie plekjes. Daarna haalt hij Julian op om samen te fotograferen. Kevin vertelde al dat het op dit moment wemelt van de kievit en grutto kuikens. Dus wie weet wat er op het pad komt en op de camera van Julian staat!
 • De wijkagent in Wezep haalt JanWillem thuis op in de politiewagen, gelukkig niet voor een arrestatie maar om een rondje te rijden in zijn wijk. Ze sluiten de ochtend af met een kopje koffie op de politiepost.
 • De radio is populair bij onze clienten. 3 aanvragen om mee te kijken. Op woensdag 5 juni komt RTV Nunspeet een item maken bij Gerard op zijn werkplek. Iedere middag draait Gerard plaatjes op de dagbesteding, en dat komt RTV Nunspeet dat opnemen en gaat dat later uitzenden.
 • Gerard en Hennie gaan de volgende dag op bezoek bij RTV Nunspeet en mogen kijken hoe je een uitzending maakt.
 • Anne is dol op praten en gaat dat doen op Radio Nijkerk.
 • Marianne vind kinderen leuk en wil graag kijken op een basisschool. Een basisschool in Nijkerk vind het leuk als Marianne langs komt.
 • Ciska wil graag monteren. En over alle Prokkels is natuurlijk veel te vertellen én te filmen. Ciska gaat met de communicatie medewerkers van Careander op pad om te filmen. Terug op kantoor gaan ze met Ciska de filmpjes monteren en deze zijn straks te zien op de Careander Facebookpagina.
 • Ook gaan ze samen foto’s maken die later in de Careander Prokkelkrant komen. Deze krant wordt mogelijk gemaakt door een schenking van de Vrienden van Careander en laat zien hoe leuk een Prokkelstagedag is. Alle bedrijven en clienten krijgen deze krant en we gaan het opsturen om voor 2020 nog meer clienten en bedrijven enthousiast te maken voor de Prokkelstagedag.
 • Aart kan autorijden en heeft een hele mooie auto, een sportuitvoering. Hij is dol op Audi’s en zou heel graag willen helpen in een Audi showroom. Audi Harderwijk maakt een plek voor hem vrij op woensdag. Wie weet hoeveel auto’s Aart kan verkopen.
 • Een kijkje achter de schermen bij een museum wil Ronald graag. Hij geeft zelf aan dat hij het artilleriemuseum mooi vindt. Ze krijgen daar een kijkje achter de schermen. Spannend dat je hier je ID-bewijs mee moet nemen!
 • Mark woont sinds kort bij Careander en wil graag zijn autotheorie halen. Dat kunnen wij niet regelen, maar zijn begeleidster heeft haar eigen rij instructeur gevraagd om met Mark op pad te gaan. Officieel mag hij niet rijden, maar samen gaan ze leerlingen ophalen en ervaart hij hoe het is om rijles te krijgen.
 • Jos wil graag in gesprek met Jesse Klaver, of met een andere minister. Tja dat kan niet zomaar, maar Jos en zijn vader gaan naar de BeleidsProkkel in Den Haag.

Veel stages worden begeleid door een medewerker van de ondersteunende diensten van het Servicebureau. Zij halen en brengen clienten en waar nodig blijven ze tijdens de stage.

Maar medewerkers van de ondersteunende diensten en de mensen van het stagebedrijf weten niet altijd hoe ze om moeten gaan met mensen met een beperking. Dé kans om te laten zien hoe dit kan tijdens de Prokkelstagedag. Iedere begeleider maakt een paspoort waarin staat hoe ze heten, wat ze leuk vinden om te doen en wat ze helemaal niet leuk vinden. Ook staan hier wat handige tips in voor de begeleiders voor 1 dag, zoals “Geef 1 opdracht tegelijk en hak grote opdrachten in kleine stukjes”.

Op deze manier willen we ervoor zorgen dat het voor iedereen een mooie Prokkelstagedag gaat worden.


Jaar2019
Datum06-06-2019
LocatieCareander - Centraal Bureau
AdresWesteinde 27A, 3844 DD Harderwijk
ContactpersoonAnja Vedder
E-maila.vedder@careander.nl
Telefoon06-10190275