Coöperatie DELA en de Prokkelweek – landelijk

Medewerkers van Coöperatie DELA laten zich inspireren door de Prokkelweek en zoeken de verbinding met mensen met een beperking– Met maar liefst 24 teams doen ze mee aan de ProkkelSterrenslag. De grote zeskamp waarmee op maandag 6 juni in Utrecht de Prokkelweek wordt geopend. De teams hebben aansluiting gezocht bij cliënten van Philadelphia, Elver, Pameijer en nog vele anderen. 

– Dinsdag 7 en woensdag 8 juni gaan maar liefst 120 medewerkers de handen uit de mouwen steken. Samen met cliënten van SWZ Zorg in Eindhoven en Son en Breugel worden verschillende ruimtes schoongemaakt en opgeknapt. In Apeldoorn en in Landpark Assisie worden gaan ze met elkaar de tuinen zomerklaar maken. 

– Het Doe je mee? spel wordt op op 7 en 8 juni acht verschillende locaties gespeeld, in totaal doen daar meer dan 100 mense mee. Door het spelen van het spel leren zij elkaar beter kennen.  

– Donderdag 9 juni, de Nationale ProkkelStagedag zijn zo'n 12 medewerkers van Coöperatie DELA actief. Zij ontvangen en begeleiden zelf een Prokkelstagiaire of gaan zelf Prokkelstage lopen, bijvoorbeeld bij Brownies en Downies in Roermond en Parc Spelderholt in Beekbergen.  


Door mee te doen aan deze verschillende activiteiten leren medewerkers van Coöperatie DELA de mogelijkheden van mensen met een beperking kennen en zeker zo belangrijk, maken ze kennis met hun kwaliteiten.  Dat is ook wat Coöperatie DELA verder wil uitdragen en stimuleren. Het goededoelenfonds is daarvan een voorbeeld. 

Het goededoelenfonds van coöperatie DELA
Door samen iets goeds te doen voor een ander geven we het leven meer betekenis. Het DELA goededoelenfonds nodigt mensen met een beperking uit om, als vrijwilliger, iets goeds te doen voor een ander. Iedereen wil van betekenis zijn, we willen er allemaal toe doen. Veel mensen met een beperking ontvangen hulp. Het is daardoor niet vanzelfsprekend dat zij zich als vrijwilliger inzetten voor een ander. Door het voor mensen met een beperking mogelijk te maken om als vrijwilliger iets goeds te doen voor een ander, kunnen zij anderen verrassen met hun kracht, kwaliteiten en talenten. 

Het goededoelenfonds stimuleert dit met geld, menskracht en middelen. 
 
Meer informatie over het Fonds en een aanvraag indienen https://www.dela.nl/over-dela/dela-goededoelenfonds/aanvraag-indienen
 

Coöperatie DELA gelooft in een waardig afscheid voor iedereen, maar gelooft vooral dat we er zijn voor elkaar. DELA wil dat iedereen ervaart dat hij meedoet en ertoe doet. Want we zijn niet gelijk, maar we zijn wel gelijkwaardig.

Jaar2016
Datum06-06-2016 t/m 09-06-2016
LocatieCoöperatie DELA
AdresOude Stadsgracht 1, 5611 DD Eindhoven
Contactpersoon
E-mail
Telefoon