Coöperatie DELA met meerdere teams naar de ProkkelSterrenslag

Door iets goeds te doen voor een ander geef je het leven meer betekenis. Om dat mogelijk te maken heeft coöperatie DELA in 2007 Stichting DELA Fonds opgericht.

Dit jaar vindt de DELA DoegoedWeek 2018 plaats van 4 tot en met 9 juni. We organiseren deze week activiteiten met mensen met een verstandelijke, fysieke of psychische beperking. Door elkaar te ontmoeten leren we elkaar en elkaars mogelijkheden beter kennen. De ontmoeting staat deze dag centraal. We hopen dat deze ontmoetingen tot mooie goededoelenactiviteiten gaan leiden.

Coöperatie DELA doet op maandag 4 juni met meerdere teams mee aan de ProkkelSterrenslag.

Er zijn teams samengesteld met:

  • Puur Natuur (Stichting Philadelphia Zorg)
  • ORO
  • Brede Zorgschool De Cambier
  • Sonse Boefjes (SWZ)
  • De Buijsjes (Lunet zorg)
  • Estinea

Iedereen heeft er weer heel veel zin in. Door samen bezig te zijn, leer je elkaars mogelijkheden kennen en ervaar je waarmee je rekening moet houden. 

Mijn ProkkelSterrenslag

Jet is haar naam. Ze is 38. Is geadopteerd en houdt van voetbal. Ze lacht de hele dag. Pakt mijn hand regelmatig vast, en aait over mijn schouder. Wat vind ik Jet een geweldig mens. Ze ontroert me op een enorm positieve wijze. En ze is zeker niet de enige. Iedereen uit hele team van Puur Natuur uit Hengelo maakten een diepe impact op me.
 
Op maandag 4 juni nam ik samen met 3 collega’s deel aan de Prokkelsterrenslag in Utrecht. De temperatuur was super, de teams allemaal enthousiast.

Met 80 teams (en 800 mensen) met zowel DELA-collega’s als mensen met een beperking namen we deel in een team aan verschillende activiteiten op het Sportcentrum Olympos. De verschillende spellen (Goal schieten, kat-en-muis, estafette, Zumbadansen, fotomoment etc.) waren uitdagend en erg leuk om te doen. Ook was de dag erg goed georganiseerd. De leden in ons team kregen allemaal een DELA doegoed shirt, er waren lunches georganiseerd en er was genoeg drinken om op deze warme dag ieders dorst te lessen.
 
De energie in ons team was onuitputtelijk. Met vol enthousiasme speelden we de spellen. Zumba en voetbal waren veruit favoriet. Waarbij Jet aangaf dat ze niet wilde goalschieten, maar gewoon een potje wilde ballen in het goaltje aan de andere kant van het veld. Dus pakten we een bal van het spel, liepen naar de goal en speelden gewoon een wedstrijdje en namen we penalty’s. En Jet was goed. Ze scoorde wel 13 keer! De glimlach op haar gezicht was onbetaalbaar. De glimlach op de mijne was zeker zo groot.
 
Deze evenementen zijn voor mij persoonlijk het kersje op de taart binnen mijn werk. Geweldig vind ik het om onbaatzuchtig er echt even voor een ander te kunnen zijn. Het warme gevoel wat ik ervaar op deze dagen draag ik nog dagen bij me. Het maakt me echt een rijker mens.
 
En Jet? Die gaf me een dikke knuffel aan het einde van de dag. We namen afscheid, en beloofden elkaar volgend jaar weer te zien en te gaan voetballen. En die belofte wil ik haar zeker nakomen. 
 
Patrick

 

Jaar2018
Datum04-06-2018
LocatieOude Stadsgracht 1, 5611 DD Eindhoven
Contactpersoon
E-mail
Telefoon