Dag van de Stadslandbouw in Den Bosch

Medewerker Stichting Ergos en WIJ3.0 gaan op Prokkelonderzoek. Wij gaan ervoor dat meer mensen met een (licht) verstandelijke beperking werkervaring kunnen opdoen in de stadslandbouw. Met twee ervaringsdeskundigen (mensen met een licht verstandelijke beperking) gaan wij naar de Dag van de Stadslandbouw in Den Bosch. Dankzij ons project in Woerden (Moespark Molenvliet maakt meedoen mogelijk!) weten wij hoe interessant stadslandbouw kan zijn voor bijna alle doelgroepen. 

Verslag van de Prokkeldag
Wij, Jasper, Ben en Toon werken op het Moespark Molenvliet in Woerden. Vorig jaar is ons park op de Dag van de Stadslandbouw geopend. Dit jaar zijn wij gevraagd om als Prokkel naar de Brabanthallen in Den Bosch te gaan. Dat hebben wij gedaan.

Wij waren op tijd en kregen koffie en appeltaartjes. Jasper kende het gebouw van de foute party van Q Music.

Toen moesten wij in de grote zaal een uur lang luisteren naar allemaal verhalen. Daar werden wij een beetje niet goed van. Wie wel heel leuk was was Pam Warhurst uit Engeland. Zij is van Incredible Edible en zij heeft het zo druk dat zij heel snel moest praten. Stadslandbouw moet volgens haar ‘fast and fun’ zijn, dat vinden wij ook!
 
Toen moest je gelijk door naar de eerste sessies. Dat waren een soort klasjes in kleine kamers zonder ramen. Ben en Jasper zijn eerder weggegaan. In de pauze konden zij eindelijk netwerken en visitekaartjes ruilen. De eerste was voor Jan Hassink, onderzoeker uit Wageningen voor landbouw en zorg. 
 
Terwijl Toon naar de volgende sessie ging, konden Ben en Jasper de stands bekijken en gewoon lekker kletsen. In de volgende pauzes kwamen wij een hoop mensen tegen die een keer bij ons op de tuin waren komen kijken. Food For Good in Utrecht die de prijs had gewonnen kreeg ook nog een visitekaartje. Bart Willems, Toon zijn oude groenteeltleraar van Warmonderhof was er ook!
 

Jaar2015
Datum04-06-2015
LocatieDiezekade 2, 5222 AK Den Bosch
Contactpersoon
E-mail
Telefoon