De kunstzinnige Prokkelroute – Ter Apel

Prokkel Ter Apel 2018

Dit jaar staat de Prokkel van Ter Apel in thema van 'kunst'. Op woensdag 6 juni vindt de Prokkel plaats: een kunstzinnige kunstroute. In verschillende groepen lopen we de kunstroute. Op de route zijn verschillende kunstwerken te bewonderen maar ook worden er verschillende activiteiten aangeboden in het thema van kunst. Denk hierbij aan het kunstsjoelen of het kunstig versieren van cupcakes.

De kunst
Zoals aangegeven zullen er op de kunstroute verschillende kunstwerken te aanschouwen zijn. Deze kunstwerken moeten nog gemaakt worden! Hiervoor is het volgende bedacht: in de omgeving van Ter Apel zijn er verschillende kunstenaars actief. De lokale kunstenaars worden benaderd om in samenwerking met een doelgroep kunst te ontwikkelen.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat een schilder besluit te willen schilderen met ouderen. Wanneer een kunstenaar dit aangeeft, legt de organisatie van de Prokkel Ter Apel het contact tussen de kunstenaar en de oudereninstelling. Vervolgens gaan zij samen aan de slag om een kunstwerk te maken. Misschien zie je het als organisatie ook wel zitten om een kunstwerk te maken zonder een lokale kunstenaar. Ook dit is uiteraard mogelijk!

De kunstprijs
Alle ingeleverde kunstwerken worden gepresenteerd op woensdag 6 juni tijdens de kunstzinnige Prokkelroute. Deze kunstwerken worden beoordeeld door een vakkundige jury. Deze jury bepaalt uiteindelijk welk kunstwerk de winnaar is. Het winnende kunstwerk krijgt een prominente, vaste plek in de gemeente Vlagtwedde.

De mensen die elkaar 6 juni ontmoeten komen uit alle leeftijdscategorieën. Kortom, van jong tot oud vanuit verschillende organisaties uit Ter Apel.

Jaar2018
Datum06-06-2018
LocatieHavenstraat 48, 9561 ED Ter Apel
Contactpersoon
E-mail
Telefoon