De Lans op Prokkelpad in Brummen

Het is ons gelukt: voor de tweede keer kunnen wij onze leerlingen van de VSO afdeling een Prokkel Stage plek aanbieden, waarbij zij kennis kunnen maken met een bedrijf, cq. werkgebied.

Wij hebben zo’n kleine 20 bedrijven in de weide omgeving van Brummen bereid gevonden om telkens een koppel van 2 van onze leerlingen met een verstandelijke beperking (mét begeleiding) te ontvangen – en ook zeker even aan het werk te zetten. De bedrijven zijn verschillend van aard, allemaal heel geschikt voor onze leerlingen. Het zijn bedrijven, zoals supermarkten, een garagebedrijf, zuivelverwerking, verschillende (zorg-)boerderijen, allerlei winkels, inpak centrale, de Delta, een schilderbedrijf e.a. Vorig jaar is dit ons zeer goed bevallen, omdat zowel de bedrijven als de leerlingen kennis met elkaar maken. Wie weet draagt dit weer bij aan het creëren van nieuwe mogelijkheden voor onze jongeren.

Wij hebben van alle stage ervaringen kleine berichtjes vervaardigd en deze samen met foto’s in een speciaal katern van onze schoolkrant gepubliceerd – die o.a. in Brummen en omgeving in Cafés, wachtkamers en instanties ligt. Dus, wij zijn als School De Lans weer van de partij.

De organisatie van de ProkkelStage ligt in handen van: mevr. Tonnie Larrivee, dhr. Luuk van Kordelaar en Nico Benl.

Jaar2012
Datum07-06-2012
Locatiezutphensestraat 175, 6971 JR Brummen
ContactpersoonNico Benl
E-mailn.benl@schooldelans.nl
Telefoon0575-562650