De Prokkelweek van Careander – 2019

Careander is dit jaar partner van de Prokkelweek

Cliënten en begeleiders van Careander laten dit jaar Talenten centraal staan in de Prokkelweek. De focus van 2019 ligt op de Prokkelstagedag van 6 juni. Cliënten hebben aangegeven bij welk bedrijf of organisatie zij een dagje mee willen lopen. Dat heeft wel 50 hele diverse stage aanvragen opgeleverd, van meewerken bij een asiel tot bijrijder op een vrachtauto. Doel van de Prokkelstagedag is elkaar ontmoeten en nog meer talenten ontwikkelen. Vanuit de gemeente Harderwijk zijn er aanvragen gekomen waar we een koppeling hebben kunnen maken met een stage aanvraag.

Daarnaast doet Careander mee aan de BeleidsProkkel in de Tweede Kamer.

In samenwerking met collega organisaties 's Heeren Loo en Philadelphia worden in de gemeenten Nijkerk, Harderwijk en Ede een lokale BeleidsProkkel georganiseerd. Kennisuitwisseling en het spelen van het SPEL is onderdeel van deze dag.

Ook gaat een team met begeleiding meedoen aan de ProkkelSterrenslag. Een sportieve ontmoeting met een team van Zilveren Kruis.

Ook op locaties wordt gekeken naar talenten. Op 1 locatie wordt een ontmoeting met de buurt gecombineerd met een rommelmarkt en een andere locatie gaat een wandeltocht met de buurt organiseren.

De stichting Vrienden van Careander heeft een mooi bedrag beschikbaar gesteld voor het maken van een krant. Een krant waarin we laten zien hoe we talenten ontwikkelen en hoe in de samenleving kunnen staan. Er gaat een duo van een communicatiemedewerker met een cliënt op pad om verhalen te verzamelen. Een mooi terugkijk op Prokkel 2019 én motivatie voor nog meer bedrijven om de deuren open te stellen in 2020.

De Prokkelweek bestaat mede door de inzet en bijdrage van 28 Full Partners, waar Careander er één van is.

Jaar2019
Datum03-06-2019 t/m 08-06-2019
LocatieCareander - Centraal Bureau
AdresWesteinde 27A, 3844 DD Harderwijk
Contactpersoon
E-mail
Telefoon