De Prokkelweek van Dichterbij – 2019

Meedoen in de samenleving.

Veel cliënten willen het. De Prokkelweek van 3 tot en met 8 juni kan daarbij helpen. Met de oproep “Help jij cliënten om mee te doen in de samenleving?” hebben we medewerkers binnen Dichterbij opgeroepen om mooie voorbeelden aan te dragen.

Elly doet vrijwilligerswerk in de ouderenzorg. Bianca geeft rondleidingen op kinderboerderij BuitenGewoon in Velp. Bakkers van Bakkerij op de Beek in Panningen bakken met basisschoolleerlingen. Drie willekeurige voorbeelden van cliënten die actief zijn in de samenleving. Veel cliënten doen mee in hun buurt. Ook komen er steeds meer dagbestedingen die daartoe uitnodigen, zoals tuin- en klussendiensten.

Om verdere participatie te stimuleren, is Dichterbij partner geworden van Prokkel. Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting van mensen met en zonder verstandelijke beperking. “Dichterbij streeft naar een ongedeelde samenleving, waar mensen met een verstandelijke beperking volwaardig meedoen en volop hun talenten kunnen laten zien”, aldus bestuursvoorzitter Hans de Veen. “Prokkel sluit perfect aan bij wat wij al doen. Deelname zal die participatie verder bevorderen.”

Medewerkers van Dichterbij worden nadrukkelijk uitgenodigd om cliënten te helpen om mee te doen in de samenleving. In de Als je het mij vraagt gesprekken worden wensen met cliënten en verwanten besproken en gerealiseerd met hulp van het netwerk, buurtgenoten of andere partijen. Activiteiten zijn zeer uiteenlopen: een sportactiviteit bijvoorbeeld, een barbecue met de buurt, een muzikale middag, een kookworkshop. Ook buiten Dichterbij ontstaan Prokkels. Zo zijn steeds meer bedrijven en toeleveranciers bereid om hun betrokkenheid concreet vorm te geven in de vorm van een activiteit of ontmoeting.

In de etalage van Prokkel vind je diverse leuke ideeën. Maar kijk vooral ook op www.dichterbij.nl/alsjehetmijvraagt, ook daar vind je heel veel mooie voorbeelden vanuit Teams van Dichterbij. Laat je inspireren! Dichterbij heeft een speciale websitepagina gemaakt, met mooie voorbeelden over meedoen in de samenleving: www.dichterbij.nl/meedoen

De Prokkelweek bestaat mede door de inzet en bijdrage van 28 Full Partners, waar Dichterbij er één van is.

Jaar2019
Datum03-06-2019 t/m 08-06-2019
LocatieDichterbij
AdresZwerfheide 2, 6591 RC Gennep
Contactpersoon
E-mail
Telefoon