De Prokkelweek van Vanboeijen – 2019

Vanboeijen actief in de Prokkelweek 2019

Van maandag 3 juni tot en met zaterdag 8 juni wordt er weer volop geprokkeld in Nederland. Ook binnen Vanboeijen. Samen iets doen en elkaar zo beter leren kennen, dat is waar prokkelen om draait. Eén week in het jaar als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar. Op een laagdrempelige manier (blijvende) verbindingen maken tussen mensen, bedrijven en organisaties. Prokkelactiviteiten bij Vanboeijen dit jaar zijn bijvoorbeeld:

  • Een dag stagelopen bij de Eerste en Tweede Kamer in Den Haag
  • Meedoen aan de MediaProkkel op het Mediapark in Hilversum
  • Bewoners en cliënten gaan met scholieren doeken beschilderen met verf of graffiti
  • Lunchen in Grandcafe De Boei in Meppel met inwoners van de wijk Oosterboer
  • Beleidsmedewerkers van de Gemeente Meppel komen een kijkje in de keuken nemen bij de dagbestedingslocaties in Meppel
  • Workshops Afrikaans trommelen voor bewoners en cliënten samen met mensen uit de buurt op verschillende plekken bij Vanboeijen

       

Vanboeijen gelooft erin dat ieder mens een waardevol leven leidt. Het is onze kerntaak om mensen met een verstandelijk beperking daarin te ondersteunen en begeleiden. Met onze overtuiging: Goed leven – Mooi werk – Met elkaar. De vraag van de bewoner en cliënt staat centraal. Wij volgen zijn/haar vragen, wensen, dromen en talenten. Dat wat hij/zij kan of wil, maken wij binnen onze mogelijkheden waar. Als organisatie staan wij midden in de maatschappij en wij vinden het belangrijk dat we dit ook bieden aan de bewoners en cliënten. Maatschappelijke participatie, meedoen in de maatschappij en ertoe doen. Zo gewoon mogelijk en aangepast en een steuntje in de rug bieden waar dat nodig is.

Door mee te doen met deze Prokkelactiviteiten ontstaan er nieuwe verbindingen: bewoners en cliënten breiden hun netwerk uit, leren nieuwe mensen kennen en zien hoe het er op andere plaatsen aan toe gaat, terwijl anderen kennis maken met de kwaliteiten en mogelijkheden van cliënten. Zo kan iedereen ervarend leren en geïnspireerd naar huis gaan.

Contactgegevens:
Vanboeijen
Eemland 1, Assen
telefoonnummer 0592-305305
Contactpersoon Prokkel:
Janny Korsaan
telefoonnummer 06-20859331
email janny.korsaan@vanboeijen.nl

NB: vragen van de pers kunnen naar communicatie@vanboeijen.nl of Tel. (0592) 30 53 05 / 30 55 06

De Prokkelweek bestaat mede door de inzet en bijdrage van 28 Full Partners, waar Vanboeijen er één van is.

Jaar2019
Datum03-06-2019 t/m 08-06-2019
LocatieVanboeijen
AdresEemland 1, 9405 KD Assen
Contactpersoon
E-mail
Telefoon