Dialoog in kleur in Zeist

Werkgroep 'Prokkel' Zeist

In Zeist zijn twee werkgroepen samen op weg naar één doel: de ontmoeting tussen mensen. Mensen 'met' en 'zonder' beperking. Mensen die in gesprek gaan, via een dialoog en een ontmoeting in kleur. Beide werkgroepen bestaan uit mensen met en zonder beperking; er wordt op gelijke voet samengewerkt.

Dialooggroep Zeist heeft op 13 april 2017 de dialoog Binnenstebuiten: Leven! met een beperking georganiseerd. Hoe doe je dat? Omgaan met (je eigen) grenzen, maar heb je ook een droom? De deelnemers gingen met elkaar in gesprek, o.a. over de mogelijkheid om je droom een stukje werkelijkheid te laten worden. Deze dialoog vond plaats in het gemeentehuis te Zeist. Het was een prachtige dialoog en ondanks de verschillen in beperking (fysiek, verstandelijk, psychiatrisch of psyisch) was er veel herkenning.

Ten tweede bereidt de werkgroep Inclusie en Prokkel een Prokkel kerkdienst voor. Deze wordt gehouden op zondag 18 juni 2017 in Kerkelijk Centrum Zeist West, de Clomp 33-02 te Zeist. Het thema is: jouw woestijn. Om dit thema handen en voeten te geven wordt op dinsdag 13 juni in de kerk een dialoog in kleur gevoerd. Twee mensen, een 'met' en een 'zonder' beperking, schilderen samen op één doek. Als op een tocht door de woestijn gaan ze vanuit het donker naar het licht. Gezamenlijk kiezen ze hun doel: het punt waar het licht is (of wordt). Al schilderend ontstaat één centraal punt, of misschien zijn het er wel twee (zie het voorbeeld hieronder). De schilderijen worden tentoongesteld in de kerk en krijgen een speciale plek in de Prokkeldienst.

Iedereen is van harte welkom, zowel in de dienst alsook om te komen schilderen. Materialen zijn aanwezig, ervaring is niet vereist. In verband met de beperkte ruimte wordt in toerbeurt gewerkt, daarom voor het schilderen graag aanmelden. Deelname is gratis. Je hoeft niet gelovig te zijn om mee te doen.

>> Bekijk hier de uitnodiging voor de Dialoog in kleur

>> Lees hier meer informatie over de kerkdienst

We zijn blij dat beide werkgroepen elkaar gevonden hebben in de dialoog in Zeist.
Idee en initiatief: Gerrit van de Berkt i.s.m. Inica Loe voor de schilderdialoog en Jan-Peter Prenger namens de kerk.

Aanmelden bij: Gerrit van de Berkt, 030-6958178/06-34378086, g.vandeberkt@outlook.com.

Deze Prokkel wordt mede mogelijk gemaakt door het DELA goededoelenfonds

Jaar2017
Datum13-06-2017
LocatieDe Clomp 3302, 3704 KB Zeist
Contactpersoon
E-mail
Telefoon