Digitaal PROKKEL-Plein Son en Breugel als opstart van Leerwerkcentrum “De Carrousel”

Digitaal PROKKEL-Plein Son en Breugel als opstart van Leerwerkcentrum “De Carrousel”

SWZ Zonhove en Stichting MeeDoen Werkt! organiseren samen de Prokkelstageweek bij lokale ondernemers en instellingen in Son en Breugel.

Deze stageweek is tevens de start van ons nieuw op te zetten Leerwerkcentrum, waarmee we mensen met een beperking, onder professionele en vrijwillige begeleiding, naar een reguliere (en indien nodig aangepaste) werkplek begeleiden. De stageweek biedt zowel cliënten als ondernemers de kans om elkaars mogelijkheden te verkennen.
Deelnemers zijn cliënten met een meervoudige beperking (woonachtig op SWZ Zonhove) en thuiswonende jongeren met een beperking die op speciaal onderwijs zitten en binnenkort de overstap naar een beroepsopleiding en/of de arbeidsmarkt gaan maken. Zij ontmoeten medewerkers uit het bedrijfsleven en instellingen waar stageplaatsen worden aangeboden.
Om vraag en aanbod lokaal goed in beeld te krijgen, is er een digitaal Prokkelplein gemaakt. Hier kunnen plaatselijke ondernemers en stagiaires (en ouders / verzorgers / begeleiders) alle informatie vinden, vraag en aanbod delen, maar ook met elkaar in contact komen én blijven door bv. een groepsapp aan te maken. De ervaringen, blogs, vlog’s, foto’s, filmpjes van komende Prokkelstages en activiteiten worden ook op dit lokaal PROKKEL-Plein gezet, zodat nagenieten, napraten en ideeën opdoen voor volgend jaar een mooie stimulans kan zijn om te bouwen aan onbeperkte Prikkelende Ontmoetingen in Son en Breugel.

Want uiteraard vinden ook na de Prokkelweek nieuwe ideeën voor toekomstige Prokkels hun weg naar het PROKKEL-Plein. Want het plein blijft het hele jaar door actief, waardoor we werkgevers en werkzoekenden een handje verder kunnen helpen.  We blijven werven en matchen om mensen met een beperking zo goed mogelijk aan interessant en passend werk te helpen. De begeleiding van stagiaires én werkgevers zal worden gefaciliteerd vanuit het Leerwerkcentrum De Carrousel Son en Breugel, dat miv dit Prokkelweek 2016 officieel van start zal gaan.
Meer info is te vinden op: www.sonenbreugelverbindt.nl/web/prokkelplein http://www.sonenbreugelverbindt.nl/web/prokkelplein

We hopen een grote groep mensen aan een passende stageplaats/werkplek te helpen.

zie ook http://www.zonhove.nl/de-carrousel-helpt-jongeren-met-een-beperking-aan-een-passende-baan/ 

Wie helpt er mee?

Jaar2016
Datum07-06-2016 t/m 11-06-2016
LocatieNieuwstraat 70, 5691 AG Son
ContactpersoonCarla den Otter
E-mailcarla.otter@swzzorg.nl
Telefoon06-13804404