DJ Workshops en Prokkelconcert in Dokkum

PROKKEL: NEO Kans! in Dokkum; DJ workshops

Opus 3, Keunstwurk en Friesland Pop-Provincie Friesland gaan samen een DJ activiteit koppelen aan het VSO (De Wingerd) en Praktijkonderwijs (PRO Dokkum), onder begeleiding van studenten gehandicaptenzorg van ROC Friesland en Opus 3 – Centrum voor muziek.

Aan het einde van het traject sluiten we aan bij de Prokkelweek.

Als eerste stap zal een DJ docent de groepen van PRO Dokkum en De Wingerd, die mee zullen doen, bezoeken om kennis te maken met elkaar en uitleg geven over de workshops en wat een DJ doet. Waar werkt hij mee en hoe ziet dat eruit. Zo krijgen de leerlingen een eerste indruk van wat ze te wachten staat en wie de docent is.
De studenten van het ROC krijgen een DJ workshop bij Opus 3 – Centrum voor muziek zodat zij alvast weten hoe de apparatuur werkt, zodat zij nog iets beter als begeleider in de workshop kunnen staan als ze gekoppeld worden aan een leerling.

Leerlingen van PRO Dokkum en De Wingerd komen daarna in kleine groepen (15 leerlingen) naar Opus 3  – Centrum voor muziek en worden verdeeld over drie verschillende ruimtes. Daar worden zij gekoppeld aan een student van het ROC. Samen gaan de koppels de DJ workshop meemaken en aan de slag met de apparatuur. Deze workshop zal, afhankelijk van het aantal leerlingen, meerdere keren gegeven worden. De workshops vinden plaats onder schooltijd.

Leerlingen van PRO Dokkum en De Wingerd die het leuk vinden om een vervolg te geven aan de DJ workshop kunnen onder schooltijd nog 2x een workshop volgen. Ook deze workshops vinden plaats bij Opus 3 – Centrum voor muziek en ook nu worden de leerlingen weer gekoppeld aan studenten van het ROC.

De derde workshops sluiten we af met een beetje publiek, in de vorm van ouders / familie die kunnen kijken wat de leerlingen geleerd hebben.

Koppels die verder willen met deze DJ activiteit kunnen een aantal weken oefenen bij Opus 3 – Centrum voor muziek.
In de Prokkelweek plannen we dan een avond waar de DJ's hun kunsten laten zien/horen aan het grotere publiek!

 

Woensdag 10 juni 2020 19.30 uur Prokkelconcert in De Fonteinkerk te Dokkum!

Opus 3 – Centrum voor muziek organiseert ook dit jaar weer een Prokkelconcert. Op woensdag 10 juni 2020 van 19.30 tot 21.30 uur in De Fonteinkerk te Dokkum! Toegang gratis. Na afloop is er een collecte om de onkosten wat te dekken.

Mensen met een verstandelijke beperking kunnen bij Opus 3 – Centrum voor muziek zingen bij De Kleine Kracht, keyboardspelen bij De Notenkrakers en trommelen bij de L.B. Band. Ook spelen in een popgroep is mogelijk. Zanggroep Buitengewoon van Talant uit Drachten gaat dit jaar ook meedoen! Deze groepen muzikanten en zangers zullen samen met het jeugdorkest van Opus 3 – Centrum voor muziek, de gospelgroep De Regenboog uit Dokkum en een heel bijzondere gast een Prokkelconcert verzorgen.
Het Prokkelkoor bestaat dit jaar uit ongeveer 65 personen en het Prokkelorkest bestaat uit ruim 40 muzikanten met en zonder een verstandelijke beperking. Daarnaast zijn er vrijwilligers voor de begeleiding.

De leiding van de groepen is in handen van Coby Helder-Kuik en Chantal Brunt.

Prokkel oefendag
Zaterdag 6 juni van 09:30-14:30
Locatie: Grote zaal Opus 3 – Centrum voor muziek, Parklaan 3 in Dokkum

        

Informatie

Locatie

Fonteinkerk
Op de Keppels 3
9101 DG Dokkum

Contactpersoon

Coby Helder-Kuik
e-mail: alco@opus3.nl
tel: 06-22193836

Datum

10 jun 2020

Aantal deelnemers

Aantal plaatsen: