Doe je mee spel bij gemeente Zeist

Op maandag 1 juni spelen de medewerkers van de gemeente Zeist, wethouder Fluitman en mensen met een beperking samen het spel Doe je mee?. Vanaf 09.00 uur tot 12.00 spelen we in 3 spelrondes het Doe je mee? spel. 

Doe je mee? is een (bord)spel waarmee mensen met en zonder een beperking op een eenvoudige en leuke manier met elkaar in gesprek kunnen gaan over meedoen in de samenleving. Het spel bevat allerlei vragen en opdrachten over onderwerpen die belangrijk zijn in het leven. Door dit spel raak je makkelijk met elkaar in gesprek en leer je elkaar en elkaars mogelijkheden snel kennen en vooroordelen weg te nemen. 

Het wordt begeleid door twee spelleiders: Een duo, iemand met én iemand zonder verstandelijke beperking.  De teamleiders zijn Mieneke Muntendam en Gerrit van de Berkt. Gerrit is ervaringsdeskundige en initiatiefnemer en organisator van deze Prokkel. Ze werken voor deze Prokkel nauw samen met Judith van Leeuwen, van de gemeente Zeist.

Wil je meedoen? Geef je dan op bij Gerrit van de Berkt:
@: g.vandeberkt@outlook.com
tel: 030-6958178 

Verloop van de Prokkelactiviteit:
Gerrit bezocht de afgelopen weken alle organisaties om ze te vertellen over het spel en om mensen uit te nodigen. De gemeente Zeist, Arbrona, Reinaerde, Biga groep, LFB, Kerk en Samenleving en lunchroom Samen waar ook mensen met een beperking werken.

Nieuwsbode Zeist plaatste een artikel nadat Gerrit informatie toestuurde. Ook organiseerde Gerrit 3 spelbijeenkomsten – bij de gemeente, themacafé Zeist en het Lindenhuis – om deelnemers vast te prikkelen en de drempel om 1 juni mee te doen laag te maken. Voor sommigen is het best spannend.

Gerrit, Mieneke en Judith maakten al afspraken om ook na de Prokkel van 1 juni de ontmoeting tussen de mensen met en zonder beperking voort te zetten. 

Jaar2015
Datum01-06-2015
LocatieGemeentehuis Zeist
AdresHet Rond 1, 3701 HS Zeist
Contactpersoon
E-mail
Telefoon