Doe mee met de iktoon Challenge 2021 met als thema ‘Open Up!’

Iktoon nodigt en daagt iedereen in Nederland uit om (digitaal) creatief aan de slag te gaan met een creatieve Challenge. Het thema hiervoor kan op dit moment niet anders zijn: Open Up! Na een lange periode van corona-maatregelen voelen we met iedere versoepeling de vrijheid dichterbij komen. Dus zing, dans, speel, schrijf, rap, acteer, film, teken of schilder mee en druk je gevoel van Open Up! uit met jouw creativiteit.

Iktoon is op zoek naar mensen die vol passie kunst maken, voor zichzelf of voor een ander: een explosieve dans over vrijheid, aanstekelijke meezinger, portrettekening voor iemand die je hebt gemist, korte voorstelling met een open blik op de wereld, een ode aan de toekomst. Alle creatieve uitingen zijn welkom. En iedereen kan meedoen. Alleen als individu en samen als groep. Amateurs én professionals.
Per provincie wordt één inzending gekozen op basis van de kracht van het gemaakte werk. Die kracht gaat verder dan alleen de kwaliteit van het werk zelf; het gaat ook om hoe het mensen raakt, vooral in deze tijden. Wie maakt het meest troostrijke lied? Wie schrijft de warmste woorden? Van welk schilderij krullen je mondhoeken ophoog? Doe mee en toon jouw verhaal!

Deelnemen met de iktoon Challenge kan van 1 juni tot en met 23 juni 2021. Op 30 juni aanstaande worden de winnaars bekend gemaakt. De winnaars ontvangen een persoonlijke ere-titel op basis van de kenmerkende kracht van hun werk, een professionele fotoshoot en een interview.

Challenge – Ik Toon

Een podium voor amateurkunstenaars
Dat kunst- en cultuurbeoefening meer aandacht verdient, is door de coronapandemie nog duidelijker geworden: “Corona heeft onze levensstijl veranderd, zoveel is wel duidelijk. Er kan een aantal dingen nog niet, maar heel veel plezierige dingen kunnen we wel doen, zoals fotograferen, dansen, schilderen en muziek maken. Vanuit een hernieuwd perspectief en met wat aanpassings-vermogen geven we ook dit jaar amateurkunstenaars een podium waarmee ze andere mensen kunnen inspireren om creatief en kunstzinnig aan de slag te gaan,” aldus Jan Brands, directeur Cultuurconnectie.

Informatie

Locatie

Iktoon, LKCA
Lange Viestraat 365
3511 BK Utrecht

Contactpersoon

Karlijn Vriend
e-mail: info@iktoon.nl
tel: 06-22218312

Datum

01 jun 2021
t/m
23 jun 2021

Aantal deelnemers

Aantal plaatsen: