Driehoek Prokkel PI Karelskamp Almelo

Samen met de cliënten/ervaringsdeskundigen van Estinea, leerlingen van Zorg en Welzijn van het Stedelijk Vakcollege Enschede en begeleiders gaan wij 6 juni met 15 personen een dag op bezoek en mogen wij meewerken in de gevangenis de Karelskamp in Almelo.

Wij hebben een buddy combinatie gemaakt, met cliënten/ervaringsdeskundigen en leerlingen. Dit zodat ook de leerlingen van zorg en welzijn kunnen ondervinden hoe het is om een buddy te zijn voor een cliënt/ervaringsdeskundige tijdens een hele spannende activiteit in de gevangenis.

Deze activiteit is een mooie aanvulling op hun maatschappelijke stage.

Er is een waardevolle duurzame samenwerking ontstaan tussen de school en Team Samen Sterk Estinea.
Het gaat erom dat iedereen mee kan doen ongeacht, wie je bent, of je wel/niet een beperking of rugzak hebt en waar je vandaan komt. We gaan regelmatig in gesprek en doen samen activiteiten zoals bv samen koken op de open dag van het college of presenteren tijdens de beroepen carrousel.

Dit vinden wij inclusie en participatie. Ook hierin wil de gevangenis graag bijdragen. Zij willen ook preventief en informatief samen werken, om te voorkomen dat er steeds meer mensen met LVB problematiek te maken krijgen met justitie.

Wij zijn Samen Sterk en gaan samen werken aan een mooie dag vol informatie en prikkelende ontmoetingen.

Jaar2019
Datum06-06-2019
LocatiePI Karelskamp Almelo
AdresBornsestraat 333, 7601 PB Almelo
ContactpersoonAnnemarie De Leon-Tijink
E-mail
Telefoon06-83802708