Feest Prokkel in Wijhe

Gewoon samen! Feestprokkel in Wijhe Wijhe, 23 mei 2011.

Op vrijdag 10 juni aanstaande organiseert de onderwijs-zorgpraktijk Nijland & Kroes, een muzikaal festijn waarbij ‘gewoon en bijzonder` elkaar al zingend kunnen ontmoeten.

Dit gebeurt in het kader van Prokkel, de jaarlijkse verstandelijk gehandicapten 3-daagse die ‘het meedoen in de maatschappij’ wil stimuleren. Op de parkeerplaats van villa Waterloo in Wijhe waar het kantoor van Nijland & Kroes is gevestigd, vindt de muzikale happening plaats van 16.00 uur tot 18.00 uur. Vanaf 16.30 uur zal Tweede Kamerlid mevrouw Jetta Klijnsma van de partij zijn.
 

Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder beperking, zowel op lokaal, regionaal als landelijk niveau. In elke provincie vinden op 10 t/m 12 juni Prokkels plaats. Dit jaar zijn er al 163 Prokkels landelijk aangemeld en elke dag komen er meer bij.

Tijdens een Prokkelontmoeting staan de mogelijkheden van mensen centraal. Prokkelen is een uitstekende manier om even stil te staan bij, en belangeloos bij te dragen aan een menselijke(r) samenleving.

Kennispraktijk Nijland & Kroes, organiseert jaarlijks een Prokkel in Raalte. Dit jaar voor het eerst ook één in Wijhe. Vrijdag 10 juni wordt met medewerking van muzikale partijen, een gelegenheidskoor en – muziekband, een gratis toegankelijk mini concert gegeven voor buurtbewoners, cliënten en andere belangstellenden. Een muzikaal feestje waarin samen zingen en genieten, zorgt voor de onderlinge verbinding. Wie er daadwerkelijk komen optreden is een verrassing . U bent van harte uitgenodigd te komen, mee te doen en zo zingend uw weekend in te gaan.
 

Niet alleen muziek maar ook sport verbindt mensen. Daarom organiseert men de volgende dag, op zaterdagmorgen 11 juni , in samenwerking met het Lifestylecentre een sportieve Prokkel, in de sportschool aan de Tjalkstraat in Raalte. Deelnemers van het logeerhuis van Nijland & Kroes, mogen dan op een voor hen gecreëerde werkervaringsplek assisteren bij het uitvoeren van werkzaamheden samen met medewerkers van de sportschool. Deze dag biedt de kans om elkaar te waarderen en van elkaar te leren.
 

Wij ontmoeten u graag!
Met vriendelijke groet,
Inge Kroes & Mia Nijland

 

Jaar2011
Datum10-06-2011
LocatieStationsweg 23, 8131 DG Wijhe
ContactpersoonJody Besten
E-mailjody@nijlandenkroes.nl
Telefoon057-2320504