Fietsprokkel

Nijland & Kroes organiseert samen met Stichting Duurzaam Onderweg de Fietsprokkel.
Hiervoor wordt er samen gewerkt met Kleinschalige Zorg Salland.
* Waar beweging is, ontstaan ontmoetingen
* Een fietstocht voor iedereen

Kun je fietsen? Fiets dan mee!
Kun je niet fietsen? Dan komen wij naar jou!
Happen en trappen door Salland, voor en door iedereen.

Meer informatie in de nieuwsbrief op de link hieronder:

https://beheer.prokkel.nl//file/2311

 
                                                            
Persbericht  
 
Sallandse Fietsprokkel: kun je fietsen, fiets dan mee!

‘Kun je fietsen, fiets dan mee. Kun je niet fietsen, dan komen we naar je toe’. Onder dit motto organiseert Nijland & Kroes, op zaterdag 8 juni in het kader van de landelijke Prokkelweek, de eerste Sallandse fietsprokkel. Een regionale aanpak van een landelijk initiatief, bedoeld voor iedereen die kan en wil fietsen. Tijdens de fietstocht staan ontmoetingen centraal. Eén dag per jaar worden zo prikkelende ontmoetingen gestimuleerd tussen mensen met en zonder beperking. De Sallandse fietsprokkel wordt gerealiseerd  door drie samenwerkende organisaties uit het Sallandse zorg- en fietscircuit. Het draait op vrijwilligers van Nijland & Kroes (Kennispraktijk voor zorg en onderwijs uit Wijhe), Kleinschalige Zorg Salland en Stichting Duurzaam Onderweg. De fietsroutes, rustpunten en een prokkelproof programma, bieden deze dag voor elk wat wils. Familie,vrienden, collega’s, groeps- en klasgenoten; iedereen kan deelnemen. Opoefiets, tandem, toerfiets, duofiets, driewieler, elektrische- of racefiets, ze zijn allemaal welkom om mee te doen.
 
Sallandse fietsprokkel
De Sallandse fietsprokkel is een ‘hap- en traptocht’ door het mooie Salland, die leidt van zorgaanbieder naar zorgaanbieder. Het gaat om zorgboerderijen, logeerhuizen en organisaties voor dagbesteding die zijn aangesloten bij Kleinschalige Zorg Salland. Zij zijn deze dag tot 16.00 uur opengesteld voor het fietspubliek  en  voorzien de fietsers  van een hapje en een drankje. Het gaat om  Klein Canada in Wijhe en De Enk in Lemelerveld.  Bij Zus & Zo in Liederholthuis is de groente- en bloementuin te bewonderen en zijn er dieren (ezelveulentjes?) te bekijken. Atelier de Verbeelding uit Wijhe heeft haar Beeldentuin opengesteld met activiteiten en een kleine kunstexpositie. Bij  ABC de Cirkel in Olst en de Horsthoeve in Broekland worden rondleidingen gegeven. ‘t Hamel in Wijhe staat de hele dag in het teken van wolactiviteiten: van schaap scheren tot breien, kaarden en spinnen. Bij Logeerhuis Salland in Raalte staat een poffertjeskraam en is er een demonstratie voetreflexmassage. Voor skelteren, dieren voeren en een broodje bakken, is de Stamhoeve aan de Wijheseweg de aangewezen plek. De Fermerie in Deventer biedt een workshop mozaïeken en een tentoonstelling en het Thomashuis in Olst, organiseert spelletjes en demonstraties.  Al met al een gevarieerd programma voor jong en oud en zeer de moeite waard om zaterdag 8 juni de stoute prokkelschoenen aan te trekken met vrienden of familie. Vooraf aanmelden voor de fietsprokkel is niet nodig; fietsers kiezen een eigen startlocatie in de buurt. Het centrale organisatiepunt van de Sallandse fietsprokkel  is Park Wijhezicht (achter het oude gemeentehuis) in Wijhe. Hier zijn stands van de organisatie aanwezig en vindt ook een gezellige afsluiting plaats van de fietsprokkel tussen 16.00 en 18.00 uur. Alle deelnemers zijn hier van harte welkom!
 
Afstand en startlocaties
Er zijn drie fietsroutes uitgezet tot circa 45 km.  Men kan starten bij elke zorgaanbieder. Fietsers bepalen hun eigen startlocatie, bij één van de tien deelnemende zorgaanbieders. Hier ontvangen zij een routebeschrijving met de rustpunten onderweg.  Voor de geoefende fietser is er een route van 100 km uitgezet. Let op! Hiervoor is één startlocatie mogelijk namelijk Park Wijhezicht, Oranjelaan 5 in Wijhe (centraal organisatiepunt).

Klik hier voor een verslag.

Jaar2013
Datum08-06-2013
LocatieStationsweg 23, 8131 DG Wijhe
Contactpersoon
E-mail
Telefoon