Fietstocht langs sportverenigingen in Haarlem

Op zaterdag 13 juni 2009 organiseert MEE Noordwest-Holland een Prokkel in de regio Zuid-Kennemerland. 
 

Mensen met een verstandelijke beperking, ouder dan 18 jaar, kunnen op zaterdag 12 juni een fietstocht maken langs sportclubs in de regio Haarlem. De tocht, die wordt georganiseerd door SportSupport en MEE Noordwest-Holland  is ongeveer 15  kilometer lang.  Bij de sportclubs geven trainers informatie over de sport  en natuurlijk wordt er die dag ook gezorgd voor een lekkere lunch. De fietstocht start om 10.00 uur bij het Kennemer Sportcenter. U kunt zich telefonisch of via de website aanmelden tot en met 9 juni bij MEE Noordwest-Holland.

De fietsers bezoeken diverse sportclubs en kunnen van dichtbij bekijken hoe de sporters bezig zijn. Bovendien bestaat er de gelegenheid allerlei vragen te stellen aan een trainer of bestuurslid van de club. Misschien kunnen de fietsers zelf ook nog even de sport uitproberen. Clubs die (onder voorbehoud) bezocht worden zijn BVC Bloemendaal (G-Voetbal) , Rimiekdansvereniging DSG, tennisvereniging Pim Mulier en PUK Jeu de Boules. De organisatie zorgt voor begeleiding van de fietsers: per groep deelnemers zullen een aantal vrijwilligers meefietsen die voor de veiligheid zullen zorgen. Deelnemers zullen wel zelfstandig de tocht moeten kunnen fietsen en moeten ouder dan 18 jaar zijn.

De fietstocht is een van de vele “Prokkels”die worden georganiseerd in het kader van de Verstandelijk gehandicapten 2-daagse. Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Doel van de Prokkel is het verbeteren van de integratie en participatie van mensen met een verstandelijke beperking. In het hele land vinden op vrijdag 11 en zaterdag 12 juni Prokkel-activiteiten plaats.

 De fietstocht is gratis. Voor meer informatie en aanmelding (uiterlijk tot en met 7 juni) kunt u kijken op  www.meenwh.nl of contact opnemen met Hedwich Breuker, medewerker Informatie en Communicatie, MEE Noordwest-Holland, telefoonnummer
023 535 88 77 of via e-mail
hbreuker@meenwh.nl .

 

Jaar2009
Datum13-06-2009
LocatieZuid Kennemerland
AdresR.Holkade 2, 2033PZ Haarlem
Contactpersoon
E-mail
Telefoon