Golfprokkel in Delden

Voor het vierde jaar op een rij organiseerde Aveleijn samen met Golfbaan de Lage Mors de Golfprokkel. De cliënten van Aveleijn gingen op bezoek bij de golfbaan en hebben meegeholpen met het onderhoud. Daarnaast kregen ze een golfclinic.

Programma
11:00 – 11:30 uur: Ontvangst met een kop koffie en krentewegge, uitleg over golf.
11:30 – 12:00 uur: Een rondje over de baan in de buggy, de buggy werd bestuurd door enkele van de aanwezige herengolfers.
12:00 – 12:30 uur: We hebben samen een broodje gegeten.
12:30 – 13:30 uur: We verrichtten lichte werkzaamheden op de baan.
13:30 – 14:30 uur: We gingen naar de drivingrange en oefengreen voor golfclinic met met name put oefeningen daarna een wedstrijd putten (met prijzen!).
14:30 – 15:00 uur: Afscheid met een glaasje Gele Peter (typisch non-alcoholisch golfdrankje) en de prijsuitreiking.

Golfbaan de Lage Mors: Golfbaan de Lage Mors is een par 70, volwaardige 9 holes golfbaan in het mooie Twentse stadje Delden. De baan is ontworpen door Frank Pont en in april 2008 geopend.

Aveleijn: Aveleijn begeleidt en ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking op alle leefdomeinen.

Verslag:
Tijdens de Prokkelweek zijn we voor de vierde keer naar Golfclub de Lage Mors in Delden geweest voor een Prokkelactiviteit.

Om 11 uur werden we verwelkomd door de voorzitter van de golfclub, samen met een aantal golfers. We kregen koffie/thee en krentwegge en allemaal een mooie pet en een pen. In met Prokkelballonnen en Prokkelvlaggen versierde buggy's zijn we de golfbaan over gereden. Onderweg werd ons van alles geleerd over de spelregels van het golfen en konden we genieten van de mooie omgeving.

Na de rondleiding over de golfbaan zijn we weer naar binnen gegaan voor een heerlijke lunch. Er stond een grote schaal klaar met allerlei lekkere belegde broodjes. Na de lunch moesten we eigenlijk in de tuin aan het werk. Henk zat te grappen dat hij vrij had genomen van de dagbesteding en dan niet hier wel aan het werk wilde. De golfers moesten hier om lachen en hebben de werkzaamheden maar overgeslagen. We zijn na de lunch doorgegaan naar een golfterrein, waar we allemaal leerden putten (met de putt wordt de slag bedoeld die gedaan wordt op (of direct naast) de green naar de hole). 

Nadat we allemaal het putten onder de knie hadden, zijn we naar het Supa golfterrein gegaan. De bal bij Supa golf is iets groter, iedereen heeft een eigen kleur bal en de velden zijn wat kleiner dan op de 'echte' golfbaan. De punten werden bijgehouden en uiteindelijk bleek Henk de minste slagen te hebben gehad om de holes te bereiken. Hij was dus de winnaar en kreeg een trofee. Uiteindelijk heeft iedereen een trofee gekregen, iedereen had immers goed z'n best gedaan.

Ter afsluiting hebben we op het terras nog een typisch (non alcoholisch) golfdrankje 'Gele Peter' gedronken. Dit is bitter lemon met jus d'orange, erg goed tegen de dorst! 

Bedankt golfclub de Lage Mors, volgend jaar komen we graag weer langs voor een Prokkelactiviteit en op 13 augustus komen we langs voor een wedstrijd Supa golf! Voor de Supa golf kan iedereen zich nog aanmelden. 

  

Jaar2016
Datum09-06-2016
LocatieGolfbaan de Lage Mors
AdresSportlaan 7, 7491DG Delden
Contactpersoon
E-mail
Telefoon