Het Vuurtoren buitenavontuur in Emmen

Update: 19 juni 2020
Arrgh! Vorige week vrijdag kwam er een groepje piraten langs bij Kinderdagcentrum (KDC) De Vuurtoren! Ze kwamen een heuse schatkist brengen, die gevuld was met spullen waarmee de kinderen met hun begeleiders groepsactiviteiten kunnen doen. Dit was een initiatief van studenten van het Drenthe College.

Van 8 t/m 13 juni was het Prokkelweek. Een week waarin normaal door heel Nederland allerlei ontmoetingen worden georganiseerd tussen mensen met een verstandelijke beperking én zonder. Normaal gonst het ook bij KDC De Vuurtoren van de activiteiten, maar door de Coronamaatregelen konden deze niet doorgaan. De studenten van het Drenthe College bedachten dit leuke alternatief.

Update: 16 mei 2020
De Prokkel gaat er dit jaar anders uitzien.
De kinderen van de basisschool doen helaas niet mee.
Vanaf 11 mei zijn de kinderen onder de 12 jaar zijn in kleine groepjes aanwezig op het KDC.
Het coronavirus is tot op de dag van vandaag weggebleven bij de kinderen en het personeel. Daar zijn we erg blij mee. Het personeel doet zijn uiterste best om dit zo te houden, ook nu het KDC weer open is. De richtlijnen van het RIVM worden dan ook strikt opgevolgd.

De studenten van het Drenthe College zouden bij ons de Prokkeldag op 12 juni organiseren.
In overleg met hen en de docenten hebben zij o.a. de volgende alternatieven bedacht:

  • Een schatkist met kleurplaten, boekjes, voorbeelden van activiteiten (doe- en beleefkist) 
  • Doe- en beleefmega prikbord ( met kleurplaten, afbeeldingen etc.)
  • Een blog of vlog waar iedereen iets in doet: een poppenspel, een muziekje, voorlezen, raadspelletje met voorwerpen, de kinderen kunnen in hun groep via het digibord kijken naar

Wij, kinderen en personeel, zijn erg nieuwsgierig wat er allemaal bedacht is en wat er gaat komen.
We kijken er in elk geval heel erg naar uit. 
hartelijke groeten 
namens iedereen bij het KDC
Hannie Mansens 
 

Aankondiging vóór de corona-crisis:
Wij gaan met elkaar op avontuur 
d.m.v. sport en spel en andere activiteiten, rond ons Kinderdag centrum. Dit kinderdag centrum biedt dagopvang aan voor kinderen van 1- tot 18 jaar met een verstandelijke beperking en/of ontwikkelingsachterstand.

Wij doen dit samen met de leraar en leerlingen van de basisschool Kristalla die in onze wijk staat. Wij werken samen en krijgen hulp bij het organiseren van de activiteiten, door docenten en studenten van het Drenthe College in onze woonplaats Emmen. Zo ontmoeten en leren wij van elkaar. Door deze ontmoeting en samenwerking hopen wij dat we mensen enthousiast maken om in de toekomst wat te betekenen voor deze doelgroep.

Informatie

Locatie

Kinderdagcentrum de Vuurtoren Emmen
Ravelijn 2a
7823 TD Emmen

Contactpersoon


e-mail:
tel:

Datum

12 jun 2020

Aantal deelnemers

Aantal plaatsen: