Humanitas – DMH en de Prokkelweek – landelijk

Prokkelen met passie én lef, dat doen wij van Humanitas DMH. Vanuit onze humanistische kernwaarden en als Full Partner van Prokkel dragen wij het Prokkelen een warm hart toe. Met een Prokkel kunnen onze cliënten even écht meedoen in de maatschappij. Zij kunnen hun netwerk uitbreiden en leren nieuwe mensen kennen. En net zo belangrijk, werkgevers en andere mensen maken kennis met de kwaliteiten en mogelijkheden van cliënten.

Onze medewerkers zijn daarom direct dolenthousiast aan het werk gegaan. Dat resulteert in een divers aanbod van activiteiten; van een prikkelende ontmoeting en rondleiding bij NPO 1, het realiseren van een werkplek bij een kinderdagverblijf tot de organisatie van een waar zang- en spelfestival, maar ook deelname met teams uit het hele land aan de Prokkelsterrenslag en andere bestaande Prokkelactiviteiten.
Hieronder een greep uit ons ‘Prokkelassortiment’.

Prokkel Sterrenslag
Samen met Coöperatie DELA, de Rabobank en de gemeente Utrecht doen we met maar liefst zes teams uit Utrecht, Barendrecht, Zutphen en Amersfoort mee aan de ProkkelSterrenslag! De grote zeskamp waarmee op maandag 6 juni in Utrecht de Prokkelweek wordt geopend.
Tweede kamer Den Haag
Een aantal cliënten gaat donderdag 9 juni naar de Tweede Kamer in Den Haag. Daar krijgen ze een rondleiding en lopen een dag mee met een Kamerlid of een van de ondersteunende diensten. Zij krijgen de kans om mee te praten over vragen over bijvoorbeeld economische of justitiële zaken, bijvoorbeeld het vraagstuk: hoe kunnen we voorkomen dat veel mensen met LVB in aanraking komen met justitie.

Bezoek gevangenis Dordrecht
Hoe kun je er voor zorgen dat er minder mensen met een (licht) verstandelijke beperking in de gevangenis komen? Naar aanleiding van deze vraag brengen cliënten uit de omgeving van Dordrecht een bezoek aan de plaatselijke gevangenis. Zij krijgen een rondleiding en gaan in gesprek met bewakers en gedetineerden.

Prokkelstagedag in Amersfoort en Barendrecht
In Amersfoort en Barendrecht doet een groot aantal cliënten mee aan de Nationale Prokkelstagedag. Zij lopen een dag stage bij een bedrijf of organisatie in de omgeving. Zo leren cliënten werkplekken kennen én ervaren werkgevers en collega’s de mogelijkheden van de cliënt.
Zang en samenspel in Ter Apel
Cliënten ondersteunen bij de organisatie van dit festival. Op 8 juni opent Wietse Potze, Wethouder Zorg en Welzijn van de Gemeente Vlagtwedde het festival. Daarna wordt er gezongen en spelletjes als levend ganzenbord gespeeld. Leerlingen van basisscholen, cliënten en vrijwilligers doen mee aan de activiteiten. Het belooft een bijzonder prikkelende dag te worden!
 

Jaar2016
Datum06-06-2016 t/m 11-06-2016
LocatieStichting Humanitas DMH
AdresZadelstede 1, 3431JZ Nieuwegein
Contactpersoon
E-mail
Telefoon