‘Iedereen doet mee’ – Project IDOLS – Aveleijn en Consortium All-in

Vrijdag 17 juli hebben we de eerste bijeenkomst gehad met alle kunstenaars, de mede-curator, projectbegeleider Mojgan vanuit Aveleijn en Consortium All-in. Het was heerlijk om elkaar in ‘het echt’ te zien en weer aan de slag te kunnen met het project. Er is veel besproken en er zijn hele mooie plannen bedacht.

Met een gezonde spanning begonnen we de dag met een voorstelronde. Dit brak het ijs en gaf een goede start voor de echte opening van de ochtend; ‘de handleiding’.

Gevoed door Ellis en Sagar van LFB hebben Anne en Vera een 'handleiding' opgesteld, die de Prokkelkoppels met elkaar doorspreken en hierdoor elkaar beter leren kennen.

In aparte ruimtes hebben de duo’s de handleiding doorgenomen, waarna een gezamenlijke terugkoppeling volgde.
Hieruit zijn al veel mooie connecties, aanknooppunten en gesprekken ontstaan.
De handleiding zal de komende tijd verder aangescherpt worden, zodat deze eind september klaar is voor gebruik.

De komende periode gaan de duo’s op hun eigen manier werken aan het kunstwerk dat eind september/ begin oktober te zien in tijdens de expositie.

Een klein tipje van de sluier…

  • Jasper en Robert zijn allebei geluidskunstenaars en muziekliefhebbers. Het kunstwerk dat zij zullen creëren zal dan ook te maken hebben met geluid en wat aanzet tot actie.
  • Angela en Daniëlle vonden een gezamenlijk interesse in tekenen en schilderen. Het idee is ontstaan om elkaars werk af te maken en dit tentoon te stellen.
  • Chantal en Aalt maken een unieke mix tussen de enge keramieke dieren van Chantal en de fotografiekunst van Aalt.
  • Judela is heel last-minute aangeschoven als mede-curator van het project en zal samen met Anne en Vera de expositie vormgeven.

In de volgende weken zal er veel gebeuren en we hebben iedereen gevraagd het proces vast te leggen in beeld of op schrift. Zo kunnen wij het volgen en is er aan het einde een mooi overzicht.

Daarnaast gaan we de website https://wereldzonderverschil.nl/verhalen/project-iedereen-doet-mee vullen met materiaal en updates.

Het project zal worden gevolgd door Teun Staal, journalist van de Tubantia. Hij was vrijdag 17 juli aanwezig bij de bijeenkomst en heeft er een eerste artikel over geschreven: klik hier 

In de loop van het project zal hij vaker aanschuiven en schrijven over hoe het verloopt. Wij gaan ervoor dat ook de RTV-zijde van de Tubantia zich hierbij aansluit.

Informatie

Locatie

Art Brut Biënnale
Tuindorpstraat 61
7556 CS Hengelo (Ov)

Contactpersoon


e-mail:
tel:

Datum

17 jul 2020
t/m
31 aug 2020

Aantal deelnemers

Aantal plaatsen: