Jubileumevenement in Leeuwarden

De Chauffeurs Vereniging Friesland (CVF), die elk jaar ook activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking organiseert, bestaat dit jaar 25 jaar.
Tijd voor een groot feest, met allerlei verschillende evenementen. Ons jubileumevenement is op 13 juni a.s. Omdat we niet op het Zaailand in Leeuwarden terecht kunnen, organiseren wij dit in en rond onze eigen ScanTriHal aan de Orionweg 10 (Industrieterrein de HEMRIK) in Leeuwarden. Het evenement duurt van 9.30-17.00 uur en de toegang is GRATIS!

We hebben alle bedrijven aan de Orionweg benaderd, om met elkaar een ‘OPEN DAG’ te organiseren. De volgende bedrijven doen deze dag mee aan allerlei activiteiten: Verkeersschool TON VAN SPANJE heeft verschillende activiteiten.
Bij het CBR kunnen de mensen hun verkeerskennis testen.
AUTO BUIKEMA bestaat 10 jaar. Hier zijn diverse activiteiten. Zo komt er een echte GINAF DAKAR TRUCK. Ook ligt daar een behendigheidsbaan op trapskelters voor de kinderen. Verkeersschool BEREND KNOL. Hier zijn demonstraties van de verschillende opleidingen, zo kunnen de mensen ook even in een bus rijden.
Bouwbedrijf TADEMA. Hier kunnen de mensen het bedrijf bekijken en er ligt een behendigheidsbaan voor personenwagens. Hieraan kan iedereen meedoen die in het bezit is van een rijbewijs.
COSMO TRUCKS FRIESLAND houdt ook open dag, dus daar kun je prachtige trucks en ander materiaal te bekijken.
Bij de CHAUFFEURS VERENIGING FRIESLAND is van alles te doen. Natuurlijk zijn er de behendigheids-wedstrijden voor beroepschauffeurs in bakwagen, bus, truckoplegger en truckaanhangwagen. Zij strijden om de PAX-wisselbokaal en andere mooie prijzen. In de ScanTriHal ligt een grote baan van de BEMOC, dat zijn hele grote radiografisch bestuurbare miniatuur trucks die over een wegenparcours rijden, voor de kinderen is er een kleine baan.

Ieder lustrum organiseren wij een konvooirit van trucks en bussen bij. Dus ook bij dit jubileum. Wij rijden met zo’n 120 wagens door Leeuwarden en er mogen gehandicapte mensen in de wagens meerijden. Daarnaast is er voor de deelnemers van het konvooi een truckverkiezing. Mensen voor het konvooi kunnen zich opgeven en zeggen, of ze een gehandicapte passagier mee willen laten rijden, dan weten wij hoeveel wij uit kunnen nodigen. Bij al deze wedstrijden zijn mooie bekers en andere prijzen te winnen.
De Prijsuitreiking is om 17.00 uur in de ScanTriHal. De ScanTriHal is de hele dag open om iets te eten en te drinken. Er rijdt een CONNEXXION-bus bij de locaties langs, dus hoeven de mensen niet ver te lopen. Ook kunt u gratis met de Arriva-trein naar het centrum van Leeuwarden. U haalt in de ScanTriHal een A-4tje als vervoersbewijs. Het treinstation ligt voor de ScanTriHal. Voor opgave van bovenstaande evenementen en voor inlichtingen, kunt u bellen met: Klaas Hoekstra, tel: 058 2674222.
Zie ook onze website: www.chauffeursvereniging-friesland.nl. Deze site wordt per 13-06 vernieuwd!

Jaar2009
Datum13-06-2009
LocatieIndustrieterrein De Hemrik
AdresOrionweg 10, 8938 AH Leeuwarden
Contactpersoon
E-mail
Telefoon