Kijk in mijn wereld, kijk in jouw wereld met de Berg en Boschschool in Houten

"Kijk in mijn wereld, kijk in jouw wereld" met de Berg en Boschschool.

Het Prokkelen in Houten is begonnen. Op vrijdag 9 mei is het Prokkel evenement van 2014 "Kijk in mijn wereld, kijk in jouw wereld" gestart. In de maand naar de Prokkelweek gaan leerlingen van de Berg en Boschschool en het Wellant College elkaar viermaal ontmoeten en samen werken aan een mozaïekstoeptegels voor "De Droomcirkel".

In samenwerking met de Krachtfabriek,van Houten&co en Joca (Kunstenares en Houtense Held) gaan leerlingen van het Wellant College (VMBO) en de Berg en Bosch (VSO voor met name kinderen met een vorm van autisme) in kleine groepjes samen werken aan dit creatieve project. Op deze manier leren zij elkaar en maken kennis met elkaars mogelijkheden en beperkingen. Met andere woorden: zij nemen een kijkje in elkaars wereld.

Op donderdag 5 juni is de afsluiting van dit bijzondere project bij de De Droomcircel, waarbij ook de wethouder aanwezig zal zijn. Onder genot van een hapje en een drankje zullen de leerlingen voor de laatste keer samenkomen. We hopen dat er dan al een aantal tegels ingemetseld liggen.

In totaal doen 110 leerlingen mee in de leeftijd tussen de 13 en 17 jaar. Een aantal kinderen gaan dit ook meewerken aan dit project in Het Atelier van Reinaerde (in Wijkcentrum/Cultuurhuis Schoneveld).

Jaar2014
Datum05-06-2014
LocatieVan Houten&co
AdresOnderdoor 160, 3995 DX Houten
Contactpersoon
E-mail
Telefoon