Kinderen verkennen Prokkelpad in Emmen

Kinderen van het kinderdagcentrum met zeer beperkte mogelijkheden gaan samen met kinderen van de basisschool deelnemen aan een natuur belevingstocht. Contact met elkaar maken via de zintuigen: horen, ruiken, zien, voelen en proeven. Op een speelse manier elkaar het bos laten beleven.

En hier het laatste nieuws uit Emmen

Het Prokkelpad Emmen is het resultaat van een samenwerking tussen KDC De Tamboerijn, Snoezeltheater De Ronzebons, Staats Bosbeheer Emmen, Drenthe College Emmen en Drenthe College Coevorden. Leerlingen en deelnemers van alle instellingen gaan via het Prokkelpad kennis maken met elkaar en met hun omgeving. Leerlingen van het Drenthe College maken natuurmuziek voorstellingen tijdens de route, leerlingen helpende zorgen voor lekkere hapjes en koffie voor de vrijwilligers. Staatsbosbeheer zorgt voor een diorama met opgezette dieren zodat iedereen kan voelen en zij laten de kinderen via spiegeltjes een stukje van de route lopen. Snoezeltheater Ronzebons zorgt voor voel- en tastborden die later een eigen plek krijgen in de belevingstuin.
 
Het gaat een geweldige ochtend worden tussen 10.00 en 12.00 bruist het in het bos achter het ziekenhuis in Emmen van de activiteit. 
In totaal doen er ruim 80 mensen mee aan deze Prokkel.
Knuffelteam Drenthe zal ook met een aantal levende dieren aanwezig zijn.
Het prokkelpad eindigt op de speelweide waar aan het eind van de tocht zo rond 11.45 uur ballonnen worden opgelaten. Alle kinderen schrijven een wens voor volgend jaar en sturen die wens de lucht in.
Hopelijk wordt het startsein voor het oplaten van de ballonnen gegeven door de burgemeester van Emmen.
 
Iedereen is zo enthousiast dat er al sprake is van herhaling in 2011 en ook tot uitbreiding.
Een heus Prokkel netwerk Emmen is ontstaan en gaat navolging krijgen in Prokkel Coevorden.
 
Vrijdag 28 mei waren we met ons Prokkelpad op radio Emmen. Vrijdag 4 juni tussen 18.00 en 19.00 uur zijn we op de LOCO (lokale radio Coevorden). Dit interview hebben ze van te voren opgenomen. Het heeft als extra accent dat we al een oproep doen voor het prokkelnetwerk Coevorden.
 
Vrijdag 11 juni komt Radio Drenthe life opnames maken tijdens het Prokkelpad.
Wethouder mevrouw Thalens van Cultuur geeft het startsein voor het oplaten van de ballonnen.
 
Fotoalbum
 
 
Publiciteit
 
 
 
Jaar2010
Datum11-06-2010
LocatieBoermarkeweg 60, Emmen
Contactpersoon
E-mail
Telefoon