Koala Games Amsterdam

De ‘Koala Games’ is een sportdag die speciaal georganiseerd wordt voor ZMLK (zeer moeilijk lerende) kinderen. Al sinds 2003 is deze sportdag ieder jaar een groot succes en nemen diverse Amsterdamse scholen deel aan dit evenement.

Structureel meer sporten
De sportdag is niet alleen bedoelt om deze kinderen een leuke dag te bezorgen, maar is er ook om de kinderen in de praktijk kennis te laten maken met diverse sporten. Naar aanleiding van de kennismaking worden zij uitgenodigd zich aan te sluiten bij één van de vele sportverenigingen. Gebleken is dat juist leerlingen uit het ZMLK onderwijs ondervertegenwoordigd zijn bij sportverenigingen. De Koala Games is één van de initiatieven die deze kinderen aanspoort om structureel meer te gaan sporten.

Dit jaar vinden de Koala Games plaats op 12 juni 2009. Maar liefst 230 kinderen hebben zich opgegeven om deel te nemen aan deze zevende editie. Samen met Dell Community, de gemeente Amsterdam en tientallen vrijwilligers zal het Olympisch Stadion de sportdag organiseren en begeleiden. De dag begint om 09:30 uur en eindigt om 13:30 uur Om 10:00 uur opent Carolien Gehrels (Gemeente Amsterdam, wethouder cultuur, sport en bedrijven) de sportdag met een openingswoord en het aansteken van het Olympisch Vuur.

Fotoalbum

Foto’s Koala Games Amsterdam

Jaar2009
Datum12-06-2009
LocatieOlympisch Stadion
AdresOlympisch Stadion 21, 1076 DE Amsterdam
Contactpersoon
E-mail
Telefoon