KOM BINNEN…… in Beek (LB) – geannuleerd

De Open dag in dc de Dagbeeker op zaterdag 13 juni gaat helaas niet door. 

We hadden u graag willen ontmoeten. 
Maar het lukt ons niet om de 1.5 meter afstand goed te bewaren. 
Om risico's te voorkomen, hebben we helaas moeten besluiten "KOM BIINNEN" te annuleren. 

Houd onze website in de gaten. 
We gaan zeker weer open. 

Update 16 mei 
Bij Daelzicht in Heel is het niet oorverdovend stil in Coronatijd.
 
Met elkaar voor elkaar
 
“In tijden van nood leert men zijn vrienden kennen”.
Wat fijn om dit aan den lijve te ervaren.
 
Nu door de Corona maatregelen veel van onze WBC bewoners aan huis gebonden zijn, en hun leven echt op z’n kop staat, is het hartverwarmend om te zien hoeveel mensen ons een warm hart toedragen.
 
Binnen de teams bruist het van bereidwilligheid om elkaar te inspireren, te helpen en te steunen. Op deze manier hebben al veel initiatieven tot een inktvlekeffect geleid.

 • Op voorzet van collega’s die al hun creativiteit en contacten inzetten gebeurt er het ene moois na het andere om onze bewoners op te vrolijken.
 • Zo stuurden onze cliënten bewoners van zorgcentrum Vivantes zelfgemaakte kaarten om hun eenzaamheid te verlichten en kregen senioren van verzorgingscentrum Vastrada beschermengeltjes uit eigen werkplaats.
 • In een van de woonbegeleiding centra hangt er een grote boodschap aan het raam: ‘Bedankt buurt!’ De buren zijn er namelijk erg betrokken.  Buren ondernemen van alles  om bewoners een hart onder de riem te steken.
 • Zo zijn er koekjes en wafels gebakken voor de bewoners, en werden er plantenzaadjes gezaaid. Het was een idee van de bewoners om de bedankboodschap op te hangen, om zo op afstand hun waardering te tonen.

 
Maar……
 
We krijgen zoveel terug zoals

 • Een gratis pleinconcert door zanger Ricky Lee en een buiten optreden door  twee Cliniclowns
 • Hartverwarmend en verbluffend zijn de reacties op een facebook oproep van een collega  waarin zij vraagt om steun middels het doneren van prijsjes voor een bingo.
 • Het resultaat van deze oproep was dat dagen aan een stuk mensen aan haar deur stonden met dozen vol ingekochte prijzen. De welwillende donateurs bleken zelfs aan popcorn en andere versnaperingen als drank gedacht te hebben om de Bingo tot een echt feestje te maken.Uiteindelijk was er voldoende om 9 locaties te voorzien van prijzen voor een bingo “heel Zuid aan de Bingo”
 • Ook bij de intramurale Daelzicht cliënten in Heel waren er blije gezichten toen zij werden getrakteerd op entertainment en een heerlijke maaltijd. 
 • Er werd genoten van een muzikaal optreden van de Limburgse zanger Ivo van der Bijl, er waren vrolijke ballonnenclowns en de bewoners kregen een heerlijk gerecht geserveerd of brachten een bezoek aan een frietwagen of ijscokar.
 • Deze gezellige feestmiddag werd mogelijk gemaakt door een zeer gulle gift van een sponsor, in samenwerking met het Arresthuis in Roermond. De gulle gevers werden bedankt voor het mooie initiatief en kregen als dank een schilderij van de cliënten.
 • Ook een rondrit met een muziek-taxi over het terrein zorgde voor veel vrolijkheid op afstand. De muziektaxi werd telkens voor een woongroep geparkeerd en de bewoners werden in de gelegenheid gesteld om onder het aanhoren van de vrolijke klanken zelf mee muziek te maken

Een wonderlijk gevoel: enorme verbinding ervaren in een tijd waar leven in afzondering de norm is
Dank aan iedereen die ons op welke manier dan ook een warm hart toedraagt
 
Namens Daelzicht
 
Riny Janssen-van Neerven
Coördinator Daelzicht Kunst

 

Informatie

Locatie

Dagcentrum de Dagbeeker (Daelzicht)
Hoolstraat 30 -32
6191 TX Beek

Contactpersoon


e-mail:
tel:

Datum

13 jun 2020

Aantal deelnemers

Aantal plaatsen: