Kom langs, doe mee in Utrecht

Prokkel en muziek bij Atelier De Loeff!

Op vrijdag 12 juni organiseert Atelier De Loeff in Utrecht, onderdeel van Reinaerde, een Open Dag en een creatieve activiteit waar mensen met en zonder beperking elkaar kunnen ontmoeten ofwel een ‘prokkel’ hebben. Er is van alles te zien bij Atelier De Loeff en er kan ook worden deelgenomen aan de workshop fakkels kleurdompelen. ’s Middags wordt er bovendien de landelijke publiekssite gelanceerd: bijzonderwelkom.nl. En Danny Smoorenburg, bekend van het tv-programma Down met Johnny, treedt op.

Atelier De Loeff ontwerpt en maakt bijzondere handgemaakte kaarsen en cadeaus. Het Atelier is gespecialiseerd in kaarsen en papier-maché-artikelen die nergens anders te koop zijn. Cliënten van Atelier De Loeff gieten of dompelen kaarsen in allerlei vormen en maken van papier-maché verschillende producten zoals spiegels, dieren, potten en schalen. Op Prokkelvrijdag is het atelier van 10.00 tot 15.30 uur open en laten cliënten zien hoe ze de producten maken. Bezoekers kunnen de sfeer proeven én een praatje maken met de begeleiders en cliënten.

Workshop
Tijdens de workshop kunnen bezoekers op traditionele wijze zelf een fakkel kleurdompelen. Zij kiezen dan zelf de kleur uit en nemen de fakkel daarna mee naar huis. Deelname aan de workshop kost € 1,75 per persoon. De workshops vinden de hele dag plaats. Ook kinderen zijn natuurlijk van harte welkom. Omdat ze zelf de handen uit de mouwen moeten steken is dit een hele leuke uitdaging voor ze. Adres: Loeff Berchmakerstraat 12, in het centrum van Utrecht. Kijk voor meer informatie op www.atelierdeloeff.nl..

Bijzonderwelkom.nl
Tussen 14.00 en 15.30 uur vindt op deze Prokkeldag bij Atelier de Loeff de lancering plaats van de nieuwe website www.bijzonderwelkom.nl. Dit is de website met voor een breed publiek van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) waarop alle dagbestedingsbedrijven staan van de VGN-leden, voor het publiek openbaar zijn. Danny Smoorenburg, de zanger die bekend is van het TV-programma Down met Johnny, zal tussen 15.00 een 15.30 uur optreden.

Zoals u ziet, belooft het een hele boeiende en leuke dag te worden. Dus kom langs en doe mee!

Jaar2009
Datum12-06-2009
LocatieAtelier De Loeff
AdresLoeff Berchmakerstraat 12, 3512 TD Utrecht
Contactpersoon
E-mail
Telefoon