Leerlingen ROC Midden Nederland organiseren Prokkelstages in Utrecht

26 eerstejaars leerlingen van het ROC Midden Nederland gaan Prokkelstages organiseren voor cliënten. Elke leerling maakt eerst kennis met de cliënt bij hem/haar thuis. Daar bespreken zij met de cliënt wat deze graag wil. Daarna gaan de leerlingen op zoek naar een geschikte stageplek.

De leerlingen hebben onder andere contacten met cliënten van Abrona, Humanitas DMH, Reinaerde en Lievegoed. Maar je kunt je nog opgeven! Ben jij op zoek naar een stageplek? En kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Mail dan nu naar info@prokkel.nl. Zij koppelen je aan een leerling die je gaat helpen met het zoeken van een geschikte stage. Uiteraard wordt je op de hoogte gehouden of het lukt!

Een voorbeeld van een stage die hieruit is voortgekomen:
– Prokkelstage bij de kinderboerderij Griftsteede in Utrecht, voor een cliënt van Reinaerde, woonlocatie Korianderstraat (Utrecht). 

Het ROC MN gebruikt de Prokkelweek om leerlingen allerlei geleerde beroepsvaardigheden toe te laten passen. Bijvoorbeeld: hoe leg je contacten met mensen met een verstandelijke beperking, maar ook: hoe vraag je door wanneer iemand nog niet precies weet wat hij wil?

Voor de leerlingen is de Prokkelweek een laagdrempelige manier om in contact te komen met mensen met een verstandelijke beperking. Sommigen lopen inmiddels ook stage in de gehandicaptenzorg.

Tessa en Gerrit hebben een stukje geschreven over hun Prokkel project, zodat mensen kunnen zien hoe zij het gedaan hebben. Zie dit Word-bestand! 

Jaar2016
Datum06-06-2016 t/m 10-06-2016
LocatieROC Midden Nederland
AdresVondellaan 174, 3521 GH Utrecht
Contactpersoon
E-mail
Telefoon